Svjetski broj jedan stigao u Srbiju
0

FOTO / Đokovića u Beogradu dočekalo 100.000 ljudi

Sarajevo-x.com
(Foto: Blic.rs)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i pobjednik Wimbledona sletio je na beogradski aerodrom gdje se obratio novinarima, a potom se zaputio prema centru grada da proslavi sa svojim zemljacima.

Ispred Skupštine Srbije se iz minuta u minut povećavao broj okupljenih, a prema procjenama srbijanskih medija Noleta je dočekalo 100.000 ljudi.

Novak je na aerodromu rekao da mu je danas "najljepši dan u karijeri" kao i da se osećanja nisu mnogo promjenila u odnosu na jučerašnji dan, prenosi Blic.rs

"Isto se osjećam kao poslije pobjede. Nije bilo dovoljno vremena da sve analiziram, slavlje tek predstoji. Sustigao me je umor, ali sam veoma uzbuđen što sam došao da sa svojim narodom proslavim titulu", rekao je Đoković nakon čega je deijelio autograme i potpisivao se na loptice. On je dodao i da je ostvario životni cilj još pre finala kada je postao broj jedan.

"Lagao bih kada bih rekao da je bilo drugačije. Pristupio sam finalu kao i svakom drugom meču nezavisno da li sam broj jedan ili ne. Odigrao sam najbolju partiju kada je trebalo. Sada nam predstoji mali odmor, slavlje i okrećemo se Davis Cupu i drugom dijelu sezone", istakao je na kraju Novak.

Organizatori dočeka, Family sport, pripremili su jedan otvoreni autobus sa velikim poterom Đokovića, tako da se očekuje da srpski teniser sa najbližima na njemu prokrstari Beogradom do Doma Narodne skupštine.

Na centralnim gradskim ulicama Beograda su se mogli vidjeti autobusi sa srpskim zastavama i parolama "Nole ti si pobednik", piše B92.

Ispred zgrade Skupštine Srbije su nastupili i brojni srbijanski muzičari. Novak je zahvalivši se na velikom dočeku rekao da je on veći dužnik narodu.

"Uspjeli ste da mi ovaj dan učinite najlepšim u mom životu. Ovo vam nikada neću zaboraviti, pehar je posvećen Srbiji! Hvala vam, mi smo Srbi, narod koji ima dušu. Na vrhu smo svijeta, sve ćemo osvojiti!", rekao je Novak.

Srpski teniser se potom zahvalio svom timu bez kojeg ništa ne bi bilo moguće, kao i porodici i prijateljima.

Više od 100.000 ljudi skandiralo je "Nole, mi te volimo" i "Šampioni" dok su se na bini smjenjivali Novakovi članovi porodice kao i tim.

"Ovo je najbolja porodica na svijetu a pred nama je najbolji narod na svijetu", rekao je Novakov otac Srđan, dok je majka Dijana istakla da je "najsretnija majka na svijetu".

"Ponosna sam na svoje sinove. Ovo smo čekali 20 godina", rekla je Dijana Đoković.

Najmlađi u porodici Đoković, Đorđe, rekao je da i on pretenduje na Wimbledon.

"Dajte mi devet godina i osvojiću Wimbledon!", poručio je Đorđe Đoković.

Novakova devojka Jelena Ristić, nenaviknuta na pojavljivanje pred tolikim brojem ljudi, nije mogla da od uzbuđenja iskaže koliko je sretna zbog uspjeha dečka, ali je ipak dodala da je ljudima kraj malih ekrana bilo sigurno lakše da gledaju Novaka nego njoj na tribinama.

Novak je na kraju dobio poklon, srpsku zastavu dugu 50 metara od mališana iz sela Prilužje na Kosovu.