Teniski bh. spektakl
6

Nerman Fatić bolji od Mirze Bašića na turniru u Visokom

E. M.
Arheološko-turističko-sportski park "Ravne 2" u Visokom proteklih nekoliko dana je ugostio najbolje bh. tenisere, kao i tenisere iz Crne Gore, Makedonije i Njemačke na prvom teniskom turniru "Pyramid Cup 2023".

Nakon četiri dana kvalifikacija i glavnog turnira, u finalnom meču pred nekoliko stotina gledalaca susrela su se dva bh. igrača Mirza Bašić i Nerman Fatić.

Sjajan finalni meč je donio veliku borbu, ali i obilje prelijepih poteza u kojima je publika uživala, a na kraju je pobjedu odnio Nerman Fatić rezultatom sa 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 10:8).

"Publika je u bosanskoj dolini piramida po prvi put imala priliku da uživa u jednom ovakvom teniskom spektaklu, a mi smo kao Fondacija pokazali još jednom da našim gostima nudimo raznovrsne sadržaje, koji su potpuno besplatni, a jako kvalitetni i po tome smo jedinstveni u regionu, ali i mnogo šire. Nastavljamo sa vrhunskim događajima i sadržajima, a tokom ovog ljeta očekuju nas i brojni drugi programi, otvorenja novih instalacija i druga iznenađenja", kazao je Semir Osmanagić, osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Tehničku podršku u organizaciji ovog teniskog turnira pružio je Teniski savez BiH, a u sklopu turnira održana je i radionica za mlade teniske nade, koju je vodio proslavljeni bh.teniser Tomislav Brkić.

"Saradnju sa Fondacijom nastavljamo, a ovaj sjajni teniski centar će biti mjesto za pripreme naših teniskih selekcija, ali i razvoj mladih tenisera iz svih zemalja okruženja", kazao nam je direktor TS BiH Senad Hadžimešić.