"Nisu podbacile na Wimbledonu"
0

Navratilova: Ne otpisujte sestre Williams

Totalsport
Martina Navratilova
Martina Navratilova
Martina Navratilova, legenda svjetskog tenisa, smatra da Serena i Venus Williams još uvijek predstavljaju snagu na koju treba računati u ženskom tenisu, iako su obje rano izletjele iz žrijeba u Wimbledonu.

Serena Williams, koja je prošle godine osvojila Wimbledon, oprostila se od ovogodišnjeg takmičenja u osmini finala nakon poraza od Francuskinje Marion Bartoli. U istoj fazi takmičenja bugarska teniserka Cvetana Pironkova izbacila je Venus, stariju sestru Williams.

Martina Navratilova, koja je u Wimbledonu osvojila devet naslova u pojedinačnoj konkurenciji, smatra da sestre uopće nisu podbacile, s obzirom na okolnosti. Naime, Serena zbog različitih zdravstvenih problema nije igrala gotovo godinu dana, a Venus je propustila pet mjeseci zbog povrede kuka.

"Ukoliko obje ostanu zdrave, uvjerena sam da će već na US Openu sestre Williams biti snaga na koju treba računati. Za Serenu je nevjerovatno da se uopće i pojavila u konkurenciji", kazala je Navratilova.

Češka Amerikanka smatra da obje sestre, koje su kombinovano uzele devet pojedinačnih naslova u Wimbledonu u zadnjih 11 godina, a pogotovo Serena, imaju još nešto za reći na teniskoj sceni...

"Serena ima 29 godina i sigurno je ne bih otpisala. Vratit će se ona i bit će ponovo u odličnoj formi. I na ovom turniru je igrala već izvrsno, s obzirom na okolnosti. Venus je dvije godine starija, nakon tridesete ide sve teže i teže. Ja to najbolje znam. No, mislim da su obje sestre, uzevši u obzir koliko su malo igrale, pokazale da su i dalje moćne", zaključila je Navratilova.