Prvi naslov nakon povratka
6

Nadal: Nadam se da je ovo početak nečeg dobrog

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal osvojio je na ATP turniru u Sao Paulu svoj prvi naslov nakon Roland Garrosa 2012. godine. Povreda koljena koja ga je od takmičarskog ritma udaljila sedam mjeseci je, čini se, napokon iza njega.

Na svom prvom turniru nakon povrede u čileanskom Vina del Maru Nadal je igrao u finalu (poraz od Zeballosa), a u Sao Paulu je djelovao neuvjerljivo sve do finala. Ondje je protiv Davida Nalbandiana odigrao svoj uvjerljivo najbolji meč po povratku, te je slavio sa lakih 6-2, 6-3.

"Kada koljeno boli, onda se ne mogu kretati pravilno. A ako se ne mogu kretati pravilno, onda ne mogu udariti lopticu čisto. Kada moje koljeno bude bolje, tada se popravi i tenis i glava, sve postane bolje. Danas je bio dan kada sam se osjećao najbolje na terenu – komentirao je Nadal nakon osvojenog 51. ATP turnira u karijeri, te drugog u Sao Paulu nakon 2005. godine.

Te je godine Nadal eksplodirao na teniskoj sceni i osvojio svoj prvi od sedam naslova na Roland Garrosu.

"Brazil će uvijek biti u mom srcu, a ovo je drugi put da sam bio ovdje. 2005. godine velike su se stvari za mene počele događati nakon pobjede ovdje i nadam se da će i sada to biti početak nečeg dobrog", dodao je Španac koji bi kasnije ovog mjeseca trebao zaigrati na turniru u Acapulcu.