Tenis
0

Murray: Jako sam razočaran, igrao sam jadno

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Britanac Andy Murray nakon uvjerljivog poraza od Marina Čilića 7-5, 6-2, 6-2 u osmini finala US Opena potužio se na probleme sa zapešćem na lijevoj ruci, ali za poraz je ipak okrivio svoju igru.

Murray je svoju veliku i jedinu pravu priliku propustio u prvom setu u kojem je imao dvije vezane set lopte na servis Čilića, 15-40 pri vodstvu 5-4. Hrvatski teniser izvukao je tu problematičnu situaciju i pokrenuo seriju od sedam uzastopnih gemova koja ga je vodila sve do najveće pobjede u karijeri.

Murray je, pak, priznao da mu je ovo najteži poraz. Nakon prvog seta bolnom je grimasom sugerisao bolove u lijevom zapešću.

  • Imam problema s tim zapešćem sedam dana, tako nešto. Bez obzira na to, igrao sam jadno. Mogao sam biti bolji u puno segmenata igre, bez obzira da li govorimo o forhendu, bekhendu, reternu ili psihičkoj stabilnosti. Reternirao sam jako loše, on je dobro servirao i to je činilo veliku razliku. Imao sam svoje prilike u prvom setu koje nisam iskoristio. Nakon toga sam izgubio impuls, ostalo je bilo mučenje. Nije bilo puno dugačkih poena u kojima obično tražim svoju šansu. Ovoga puta se jednostavno nije dogodilo. Jako sam razočaran, posebno zbog mojih nastupa na prehodnim Grand Slam turnirima ove sezone – izjavio je Murray.

Drugi svjetski teniser, koji je prošle godine u polufinalu US Opena pobijedio tada prvog tenisera svijeta Rafaela Nadala, a u finalu izgubio od Rogera Federera, ove godine je izgubio u osmini finala Australian Opena od Španca Fernanda Ferdasca, u četvrtfinalu Roland Garrosa od Čileanca Fernanda Gonzaleza, u polufinalu Wimbledona od Andyja Roddicka, a sada i u osmini finala US Opena od Marina Čilića...