Roland Garros
0

Mirnji i Nestor pobjednici u konkurenciji parova

Totalsport
Foto: Rolandgarros.com
Foto: Rolandgarros.com
Drugi nositelji Roland Garrosa u konkurenciji parova, Bjelorus Maks Mirnji i Kanađanin rođen u Beogradu Daniel Nestor, osvojili su naslov pobjednika.

U finalu su Mirnji i Nestor pobijedili nepostavljene tenisere iz Južne Amerike, Kolumbijca Juana Sebastiana Cabala i Argentinca Eduarda Schwanka sa 7-6(3), 3-6, 6-4 nakon 2 sata i 17 minuta igre.

Tako je Daniel Nestor, najstariji protagonist ovog finala s 38 godina, osvojio svoj sedmi Grand Slam naslov u muškim parovima (ima i dva naslova u mješovitim parovima), a treći u Roland Garrosu s trećim različitim partnerom. Naime, 2007. godine je igrao s Markom Knowlesom s Bahama, a prošle godine sa Srbijancem Nenadom Zimonjićem.

Maksu Mirnjiju (33 godine) je ovo također treći Roland Garros u parovima, peti osvojeni Grand Slam turnir u ovoj konkurenciji (dva puta je slavio na US Openu), te sedmi Grand Slam naslov općenito, jer i on ima dva trijumfa u mješovitim parovima.

Mirnji je prethodna dva naslova na pariskoj zemlji osvojio 2005. i 2006. godine s umirovljenim švedskim asom Jonasom Björkmanom.

Cabalu i Schwanku je ovo bio prvi turnir uopće na kojem su zajedno zaigrali. Štaviše, Cabal je debitirao na nekom Grand Slam turniru, dok je Schwank lani bio polufinalist u Wimbledonu i na US Openu.

Roland Garros, parovi, finale:

Mirnji / Nestor (2) - Cabal /Schwank 7-6(3), 3-6, 6-4