WTA Tokio
0

Kanepi izbacila Janković

Totalsport
Kaija Kanepi
Kaija Kanepi
Estonska teniserka Kaija Kanepi, 25. teniserka svijeta, pobijedila je Srpkinju Jelenu Janković sa 6-4, 6-4 u dvoboju osmine finala na velikom WTA turniru u Tokiju.

Nakon jednog sata i 29 minuta igre, Kanepi je proslavila treću pobjedu u četvrtom susretu protiv najbolje srpske i šeste svjetske tenisačice, dokazavši tako još jednom da ima igru za Jelenu Janković, postavljenu kao treću nositeljicu turnira.

Janković je, tako, pokvarila učinak nositeljica u osmini finala, budući da su ostale favoritkinje bile uspješne. Jelena Janković lani je igrala finale u Tokiju, a ovim porazom izgubit će 495 bodova na WTA ljestvici.

Svi ostali mečevi također su bili riješeni u dva seta, a tek je Bjeloruskinja Viktorija Azarenka prolaz dalje izborila nakon samo jednog dobivenog seta. Nakon što je dobila prvu dionicu sa 6-2 suparnica Francuskinja Bartoli joj je predala meč zbog povrede.

Najmanje je gemova, tri, izgubila prva nositeljica Caroline Wozniacki. Pobijedila je Dankinja Anastasiju Pavljučenkovu sa 6-1, 6-2. Gem više je ispustila druga nositeljica Vjera Zvonarjeva koja je nakon 6-4 drugim setom projurila bez izgubljenog gema protiv Roberte Vinci.

U "derbiju" dana je Jelena Demenetijeva svladala Talijanku Flaviju Pennettu sa 6-4, 6-2, a ispala je i domaća junakinja Kimiko Date Krumm. Pobjednica Roland Garrosa, Talijanka Francesca Schiavone je bila bolja sa 6-3, 6-3.

Podsjećamo, Date Krumm je u 1. kolu pobijedila braniteljicu naslova, Ruskinju Mariju Šarapovu, a potom je na dan svog 40. rođendana eliminirala i Slovakinju Danielu Hantuchovu. No, Schiavone je okončala put pobjednice ovog turnira iz daleke 1995. godine.

 

 

WTA Tokio, osmina finala:

Wozniacki (1) - Pavljučenkova (16) 6-1, 6-2

A. Radwanska (6) - Petkovic 6-3, 6-3

Vandeweghe - Görges 6-3, 6-0

Azarenka (8) - Bartoli (11) 6-2, predaja Bartoli

Schiavone (5) - Date Krumm 6-3, 6-3

Kanepi - Janković (3) 6-4, 6-4

Dementijeva (7) - Pennetta 6-4, 6-2

Zvonarjeva (2) - Vinci 6-4, 6-0