"Vezao nas je lisicama"
14

Ivanišević otišao od Đokovića tokom slavlja: Baš nas je mučio, vadio nam nokte i udarao nas

K. H.
Trenutak kada je Ivanišević otišao s tribine na koju je Novak došao (Foto: Screenshot/Twitter)
Trenutak kada je Ivanišević otišao s tribine na koju je Novak došao (Foto: Screenshot/Twitter)
Reakcija Gorana Ivaniševića nakon što je Novak Đoković osvojio Roland Garros i uputio se na tribine da sa svojim najbližim proslavi 23. Grand Slam titulu možda i najbolje pokazuje koliko je teško sarađivati s ovim teniserom iz Srbije, odnosno koliko je mentalno zahtjevno pratiti njegov ritam i rad.
Nakon što je Đoković došao na tribine i prvobitno pozdravio članove svog tima, Ivanišević je nakon samo nekoliko sekundi otišao s tribine i na njemu se moglo vidjeti da je iscrpljen i pod emocijama.
I čim se Novak okrenuo prema svojoj porodici, Ivanišević je otišao iz lože u svlačionicu i vidjelo se kako se uhvatio za glavu. I njegova izjava nakon meča najbolji je pokazatelj koliko je teško sarađivati s Đokovićem.

"Nije došao ovdje u dobroj formi i sa samopouzdanjem, ali on ima to nešto u svojoj glavi kada je na Grand Slamu, to je neki drugi sport, neki drugi Novak... Čim smo stigli u Pariz, bio je bolji, motivisaniji, gladniji, a svaki dan je igrao sve bolje i bolje. Sat i po protiv Alcaraza igra je nevjerovatan tenis i sada je završio ono što smo počeli u Monte Carlu. Unovčili smo ček", rekao je Ivanišević.

Nakon toga, iskreno je rekao da sa Đokovićem nije lagano sarađivati i da ih je "mučio", ali da su on i svi članovi stručnog štaba uz njega i pomažu mu da se bolje osjeća.

"Novak nas je vezao lisicama i nije nam dao nigdje, on nije lagan čovjek, posebno kada stvari ne idu. Mi smo tu da budemo uz njega, da mu pomognemo da se bolje osjeća, nekada nije lagano i zna biti jako komplikovano. Baš nas je mučio, vadio nam je nokte, udarao nas, ma ne smijem ni da vam otkrivam sve šta je radio", rekao je Ivanišević.

Đoković je tako postao apsolutni rekorder po broju Grand Slam titula sa 23 naslova, a iza sebe je ostavio Rafaela Nadala sa 22 i Rogera Federera sa 20. Jedini je igrač koji je osvojio sve na ATP touru - sva četiri Grand Slama, svih devet Mastersa (ukupno 38) i ATP Finale.

Također, Novak se osvajanjem trećeg Roland Garrosa u karijeri vratio i na prvo mjesto ATP liste, a od danas je na tronu umjesto Carlosa Alcaraza.