Ne gleda samo brojke
0

Gasquet: Đoković je najbolji na svijetu, a Federer najveći svih vremena

K. H.
Richard Gasquet (Foto: EPA-EFE)
Richard Gasquet (Foto: EPA-EFE)
Francuski teniser Richard Gasquet kaže da je Roger Federer najveći igrač svih vremena, dok za Novaka Đokovića kaže da je najbolji svih vremena.

Đoković se osvajanjem Wimbledona poravnao na prvom mjestu vječne liste s osvojenih 20 Grand Slam titula, koliko imaju Roger Federer i Rafael Nadal, a Gasquet kaže da tenis ne gleda samo kroz brojke i da ga više zanima estetika.

S tim u vezi je rekao da je Federer najveći teniser svih vremena te da u njegovim mečevima uživa, dok je Đoković najbolji na svijetu.

"Tenis ne gledam samo kroz broj osvojenih najvećih titula. Nebitno je da li će jedan imati 21, drugi 22 ili treći 23 titule, više me zanima estetika i šta igrač pruža na terenu. Za mene je Federer najveći igrač svih vremena, ako se gleda gracioznost koju on ima na terenu. U njegovim mečevima uživam, iako je Đoković definitivno najbolji", rekao je Gasquet i nastavio:

"Postoje ljudi koji vole Federera i automatski ne vole Đokovića. To kod mene nije slučaj, Novaka mnogo volim, samo kažem da Roger ima taj momenat, kao Messi ili Neymar u nogometu, koji te drži vezanog da njegove mečeve pratim od početka do kraja."

Podsjećamo, u nedjeljnom finalu Wimbledona prvi teniser svijeta pobijedio je Italijana Mattea Berrettinija 3:1, po setovima 6-7, 6-4, 6-4, 6-3.