Ozbiljne optužbe
33

Francuski teniser očitao lekciju Gerardu Piqueu: Samo začepi već jednom

S. G.
Legendarni stoper Barcelone
Legendarni stoper Barcelone
Gerard Pique se našao na udaru teniske javnosti zbog promjena koje je napravio u Davis Cupu, čiju je organizaciju 2018. godine od Međunarodne teniske federacije (ITF) preuzela njegova kompanija Kosmos.

Sada, pet godina kasnije jasno je da Kosmos nije unaprijedio tradicionalno tenisko takmičenje nacionalnih selekcija, čak naprotiv.

Mnogi smatraju da ga je unazadio, a tu tvrdnju baziraju očajno malom posjetom na tribinama. Naime, više reprezentacije ne igraju dvoboje na način da je jedna od njih domaćin, već cijeli turnir igra više reprezentacija u jednom gradu.

‘‘Hvala vam, Gerard Pique i ITF‘‘, ironično je napisao švicarski teniser Stanislav Wawrinka na svom Twitter profilu uz video praznih tribina s meča Francuske i Švicarske u Manchesteru.

Nije se dugo čekalo na odgovor legende Barcelone simboličnom brojkom od 113.268 gledalaca.

"Posjećenost u grupnoj fazi prošle godine. Možeš to sam usporediti, Stan. Mi to više ne organiziramo. Pitaj ITF", odgovorio mu je.

Wawrinku je u tome podržao i njegov francuski kolega Julien Bennetau koji je bio mnogo direktniji prema Piqueu.

‘‘Kako se usuđuješ išta reći? Doslovno ste ubili jedan od stubova tenisa, zajedno s ITF-om. Stoga, molim te, začepi", poručio je Bennetau Špancu.