BH Telecom Indors Sarajevo 2010
0

Edouard Roger Vasselin pobjednik turnira

FENA
Foto: SA Open
Foto: SA Open
Francuski teniser Edouard Roger Vaseelin pobjednik je 8. ATP Challenger turnira "BH Telecom Indoors Sarajevo Open 2010", koji se u proteklih osam dana igrao u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skenderija. Dvadesetsedmogodišnji Francuz, koji koji je slavio i u konkurenciji dublova, do tilute na 30.000 eura vrijednom turniru, došao nakon što mu je prvi nosilac - Slovak Karol Beck (88. na ATP listi) predao finalni meč u trećem setu, kod rezultata 6:7, 6:3, 1:0.

Sa osvojenih 80 bodova Vasselin će na ATP listi znatno popraviti svoju trenutno 159. poziciju. Na putu do naslova Francuz, koji je u Sarajevu bio postavljen za sedmog nosioca, u 1. kolu pobijedio je zemljaka Nicolasa Mahouta, u osmini finala Čeha Jana Minara, u četvrtfinalu Holanđanina Matwe MiddelIkoopa, te u polufinalu Nijemca Tobiasa Kamkea.

U konkurenciji dublova Vasselin je slavio sa zemljkakom Mahoutom savladavši u finalu hrvatsko-češku kombinaciju Ivan Dodig-Lukas Rosol sa 7:6 (6) 6:7(7), 10:5.

Od četvorice bh. tenisera, koji su u glavnom turniru nastupili s pozivnicama organizatora, najbolji je bio Ismar Gorčić, koji je, kao i prošle godine, eliminiran u četvrtfinalu.

Pobjednici "BH Telecom Indoorsa Sarajevo Open": 2003. - Richard Gasquet (Francuska) 2004. - Gilles Elseneer (Belgija) 2005. - Vladimir Volčkov (Bjelorusija) 2006. - Andreas Beck (Njemačka)

    • Ernest Gulbis (Latvija)
    • Andreas Beck (Njemačka)
    • Ivan Dodig (Hrvatska)
    • Edouard Roger Vasselin (Fenacuska)