ATP 250 turnir
43

Džumhur srušio prvog nositelja kvalifikacija, ali ipak ostao bez glavnog dijela turnira u Umagu

D. P.
Džumhur je izbacio jednog, a izgubio od drugog favorizovanog igrača (Foto: E. M./Klix.ba)
Džumhur je izbacio jednog, a izgubio od drugog favorizovanog igrača (Foto: E. M./Klix.ba)
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ipak nije uspio izboriti glavni žrijeb ATP 250 turnira u Umagu.

Džumhur je na turniru u Istri odigrao sjajan prvi meč i nakon drame jučer savladao je prvog nositelja kvalifikacija Alejandra Tabila.

Naš teniser tu je slavio u drami u tri seta rezultatom 2:1, a do pobjede je došao osvojivši odlučujući tie-break u trećem setu.

Ipak, na kraju je ostao bez glavnog dijela turnira nakon poraza od Filipa Mišolića. Austrijski teniser, koji je bolje rangiran od Džumhura, slavio je nakon dva "tvrda" seta rezultatom 6:4 i 6:3.

U prvom setu bilo je dramatično sve do same završnice. Obojica tenisera sigurno su čuvali servis, ali je onda Mišolić, teniser koji nastupa pod zastavom Austrije, uspio napraviti break i osvojiti set iskoristivši treću break-loptu.

Džumhur je sjajno otvorio drugi set i oduzeo je servis svom protivniku već u prvom gemu. Ipak, Mišolić pravi preokret i rezultatom 6:3 ulazi u glavni dio žrijeba turnira u Umagu.

Iako nije uspio doći do glavnog dijela turnira, Džumhurova pobjeda iz prvog kola mogla bi biti naznaka ulaska u dobru formu u narednom periodu.