Tenis
24

Džumhur - Berdych u petak u 4:00 uz prijenos na Eurosportu 2

Piše: N. J.
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Damir Džumhur (Foto: AFP)
Bh. teniser Damir Džumhur će se u 3. kolu Australian Opena sastati sa Tomasom Berdychom iz Češke, a meč je, kako je i zvanično potvrđeno, zakazan u petak u četiri sata ujutro po našem vremenu, uz prijenos na Eurosportu 2.

Meč će biti odigran u Hisens Areni čiji je kapacitet 10.500 mjesta. Ona također ima pokretni krov koji može biti stavljen u funkciju za 10 minuta, tako da Džumhur i Berdych neće biti na udaru visokih temperatura zbog kojih ovih dana organizatori i teniseri imaju velikih problema.

Na putu do trećeg kola turnira Džumhur je prošao tri kola kvalifikacija u kojima je, bez izgubljenog seta, savladao Dustina Browna, Nielsa Deseina i Rubena Bemelmansa.

Potom je u prvom kolu turnira sa 3:0 savladao Čeha Jana Hajeka, a u 2. kolu mu je hrvatski teniser Ivan Dodig predao meč. Džumhur je tako osvojio velike simpatije navijača u našoj zemlji, koji njegov meč sa Berdychom očekuju sa nestrpljenjem. Nakon sjajnih partija našeg tenisera na Australian Openu, ni eliminacija Berdycha nije nemoguća. Sretno, Damire!