Simpatičan potez
70

Đokovićev devetogodišnji sin pokazao odgoj nakon što je sreo Alcaraza u tunelu

D. P.
Simpatična scena u tulenu All England Cluba (Foto: Screenshot)
Simpatična scena u tulenu All England Cluba (Foto: Screenshot)
Nakon što je dosegao najveći uspjeh svoje kratke karijere, španski teniser Carlos Alcaraz primio je brojne čestitke zbog osvajanja Wimbledona, ali se izdvaja ona koju mu je uputio Stefan Đoković, sin Novaka Đokovića.

Alcaraz je rezultatom 3:2 srušio Đokovića s trona Wimbledona. Senzacionalni uspjeh mladog tenisera karta je za veliku budućnost, a nakon velikog finala nizali su se komplimenti na račun mladog Španca.

Dok je prolazio prostorijama centralnog terena u All England Clubu, Španac je primao čestitke sa svih strana. Lično mu je prišao španski kralj Albert VI, koji mu je pružio ruku za fantastičan meč u finalu, ali se ipak jedna scena izdvaja ispred ostalih.

U pitanju je čestitka Novakovog sina Stefana Đokovića, koji još uvijek nema punih devet godina. Mali Stefan je pokazao odgoj, pruživši ruku Alcarazu, ali se onda i naklonivši novom šampionu Wimbledona.

Ovu simpatičnu scenu pogledajte ovdje.

Osim Stefana, čestitala mu je i Novakova supruga Jelena Đoković, u čijoj je pratnji bio sin.

Inače, na pitanje o porodici i sinu, Đoković je jučer zaplakao pred kamerama na centralnom terenu Wimbledona. Poručio je svom sinu da ga voli te da će dobiti snažan zagrljaj, a onda briznuo u plač.

Na društvenim mrežama pojavila se i zanimljiva konstatacija koja dovoljno govori o dugovječnosti Novaka Đokovića. Naime, Alcaraz je po godinama znatno bliži Đokovićevom sinu Stefanu, nego samom Novaku.