Masters 1000 turnir
88

Đoković se nakon dužeg odmora vratio na teren i razbio Argentinca u Parizu

D. P.
Đoković je slavio bez problema (Foto: EPA-EFE)
Đoković je slavio bez problema (Foto: EPA-EFE)
Prvi reket svijeta Novak Đoković bez problema savladao je Tomasa Etcheverryja (31. ATP) u šesnaestini finala Masters 1000 turnira u Parizu.

Đoković je slavio u dva seta ubjedljivim rezultatom 6:3 i 6:2 te tako na najbolji način upisao povratak na terene nakon nešto duže pauze. Srbijanski teniser, podsjetimo, nije igrao u singlu još od sredine septembra i Davis Cup duela za Srbiju.

Odmor je očigledno prijao Đokoviću koji je manjih problema imao tek na početku seta, a doprinio im je dobar servis Argentinca. Lagano je Etcheverry čuvao svoj servis sve do osmog gema.

U osmom gemu Đoković oduzima servis protivniku, dolazi do vodstva 5:3 i lagano osvaja prvi set. U nastavku je bilo još lakše.

Đoković je zahvaljujući dva breaka u drugom setu bio vrlo ubjedljiv i došao do pobjede rezultatom 6:3 i 6:2 za plasman u osminu finala Masters 1000 turnira u Parizu.

Tu je već izgubio Carlos Alcaraz i neće moći da se bori za novu titulu. S druge strane, Đoković brani 600 poena i eventualnim osvajanjem turnira, osvojio bi nove bodove.

U osmini finala Đoković će igrati protiv Tallona Griekspora, a vrijedi naglasiti da srbijanski teniser u Parizu igra i u dublu. Đoković se u Parizu bori za svoju sedmu titulu na ovom prestižnom turniru.