Protiv inspirisanog Rusa
55

Đoković se mučio dva sata, prvi put izgubio set, ali i izborio polufinale Roland Garrosa

D. P.
Đoković je imao dosta problema danas (Foto: EPA-EFE)
Đoković je imao dosta problema danas (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković prvi je polufinalista Roland Garrosa nakon pobjede rezultatom 3:1 (4:6, 7:6, 6:2 i 6:4) protiv Rusa Karena Hačanova.

Đoković je danas prvi put izgubio set na ovogodišnjem Roland Garrosu. Nakon četiri pobjede s maksimalnih 3:0, Rus je danas mnogo prijetio srbijanskom teniseru i to se vidjelo već u prvom setu.

Zahvaljujući breaku u petom setu, Hačanov je poveo rezultatom 3:2 i to bez većih problema sačuvao za konačnih 6:4 i vodstvo u setovima. Tada je prebacio pritisak na trećeg igrača svijeta.

Đoković se mučio i u drugom setu, ali je zahvaljujući odličnim živcima došao do poravnanja u setovima. Taj drugi set donio nam je dramu i tie-break, a tu je u prvom poenu Hačanov imao veliku šansu, no promašio je smeč na mreži i poklonio je Đokoviću poen. Tu se i njegova igra raspala pa je Đokoviću pripao drugi dio igre.

Muke srbijanskog tenisera trajale su oko dva sata, koliko je iznosilo vrijeme igranja prva dva seta. Nakon što je uspio poravnati na 1:1 u setovima, potpuno se razigrao i kasnije prošao u svoje 12. polufinale na Roland Garrosu.

Od tog trenutka samo jedan teniser postojao je na terenu. Đoković s rutinskih 6:2 i 6:4 dolazi do pobjede rezultatom 3:1 i plasmana u polufinale.

Tako je Đoković nastavio pohod na 23. Grand Slam titulu u karijeri, što nikome nije pošlo za rukom. Na putu će mu stajati težak protivnik, kako god da završi drugo četvrtfinale.

U tom večerašnjem četvrtfinalnom meču sastaju se prvi igrač svijeta Carlos Alcaraz i peti na ATP listi Stefanos Tsitsipas. Duel počinje ne prije 20:15.