Pred meč u Monte Carlu
7

Đoković odbio odgovoriti na pitanje novinarke, čuva tajnu kojoj je posvetio 15 godina

N. M.
Đoković danas igra četvrtfinale Mastersa u Monte Carlu (Foto: EPA-EFE)
Đoković danas igra četvrtfinale Mastersa u Monte Carlu (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković je stao pred novinare uoči novog meča na Masters turniru u Monte Carlu, koji danas igra protiv Alexa De Minaura, a odbio je odgovoriti na jedno pitanje.
Novinarka je upitala Đokovića o tome kako je sa 36 godina i dalje na vrhunskom nivou te zatražila da podijeli svoj recept.

"Novače, imaš 36 godina, možeš li da pričaš o svom treningu, oporavku i planu ishrane?", glasilo je pitanje jedne novinarke na konferenciji za medije, ali je Srbijanac odlučio da ne odgovori.

"Ne mogu da pričam previše o tome jer želim nešto za sebe da sačuvam", kazao je smireno Đoković, koji je ove sedmice oborio rekord Rogera Federera jer je postao najstariji teniser ikada na 1. mjestu na ATP listi.

"Biće drugačijih načina kako ću to podijeliti u skorijoj budućnosti, ali sve što mogu da kažem da sam posvetio više od 15 godina tome da sredim svoje tijelo i misli. I isplatilo se, sa 37 godina sam prvi na svijetu i igram na najvišem nivou", ponosno je utvrdio Đoković.

"To je dobit iz onoga što sam mnogo uložio u sebe i svoje tijelo, kao i u moj tim. Drago mi je da sam u ranoj fazi karijere shvatio važnost toga. Uvijek sam imao dugoročni plan da igram što je duže moguće kako bih svojoj karijeri dao veću šansu da osvojim što više titula. Praktično imam bolju karijeru poslije 30. godine, nego prije nje", zaključio je Đoković.

Današnji meč Đokovića protiv De Minaura neće početi prije 14:30 sati, a radi se o duelu četvrtfinala Mastersa u Monte Carlu.