Uoči egzibicijskog meča
1

Đoković: Kuerten star? Ma kakvi, on je na zemlji favorit protiv mene

Totalsport
Novak Đoković i Gustavo Kuerten (Foto: AFP)
Novak Đoković i Gustavo Kuerten (Foto: AFP)
Nakon što je osvojio ATP Finals u Londonu, te još jednu godinu okončao kao prvi igrač na svjetskoj ATP tabeli, Novak Đoković putuje svijetom i igra egzibicijske mečeve.

Početkom ove sedmice je bio u Slovačkoj, te je odigrao meč protiv Martina Kližana, tenisera koji je proglašen od strane ATP Toura za najveću nadu u 2012. godini. Nakon što se zabavljao igrajući meč i imitirajući Serenu Williams, Đoković je došao u Brazil.

U Rio de Janeiru će Đoković u subotu odigrati meč protiv nekadašnjeg broja 1, Brazilca Gustava Kuertena, koji je prije Rafaela Nadala vladao zemljanim terenima Roland Garrosa.

Danas 35-godišnji Kuerten je tri puta u svojoj karijeri osvajao Grand Slam turniru u Parizu (1997., 2000. i 2001. godine).

"Kuerten je star? U penziji? Nema to nikakve veze. Na zemljanoj podlozi je on favorit protiv mene", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Uz taj meč, Đoković će u Brazilu sudjelovati i u nogometnoj utakmici, a s njim na terenu će tada boraviti mnoge nekadašnje velike brazilske zvijezde poput Zica, Bebeta, Cafua i ostalih.

"Obožavam nogomet, ali ga slabo igram. Bit će mi čast stajati na terenu s tako velikim zvijezdama", završio je Đoković.