Tenis
225

Davis Cup: BiH povela protiv Litvanije, Džumhur savladao Mugevičiusa

Piše: D. B.
U prvom susretu posljednjeg kola Druge grupe Euroafričke zone između Davis Cup reprezentacija Litvanije i BiH sastali su se Lukas Mugevičius (Litvanija) i Damir Džumhur (BiH). Pobijedio je naš teniser 3:0 (6:2, 6:2, 6:3) u setovima, čime je BiH povela protiv Litvanije.

Džumhur je kao 73. igrač svijeta igrao protiv Mugevičiusa, 513. igrača s ATP liste. Naš teniser je bez problema riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:2 u gemovima, a za to mu je bilo potrebno 26 minuta.

Siguran je Džumi bio i u drugom setu te je Mugevičiusu i ovog puta prepustios samo dva gema, bilo je 6:2 nakon pola sata igre. Napomenimo i da je pri rezultatu 4:2 došlo do medicinskog time-outa, kada je Džumhuru ukazana pomoć zbog manjeg problema koji je imao.

Mugevičius se u trećem setu pokušavao zadržati u meču, pružio je nešto veći otpor, no, za Džumhura to nije bio problem. Riješio je treći set u svoju korist rezultatom 6:3 u gemovima te donio vodstvo BiH u duelu s Litvanijom. Meč je trajao sat i 27 minuta.

Danas se igra i meč Laurynas Grigelis – Mirza Bašić.

Podsjetimo, pobjedom nad Litvanijom bi se BiH plasirala u prvu grupu Euroafričke zone, što bi bio historijski uspjeh za bh. Davis Cup reprezentaciju.

Davis Cup:

Litvanija - BiH 0:1, Lukas Mugevičius - Damir Džumhur 0:3 (2:6, 2:6, 3:6)

Ostali mečevi duela Litvanije i BiH:

subota 17.09. – 14 sati:

Tadas Babelis / Tomas Vaiše - Mirza Bašić / Tomislav Brkić

nedjelja 18.09. – 13 sati:

Lauryns Grigelis – Damir Džumhur

Lukas Mugevičius – Mirza Bašić