Australian Open
0

Davidenko i Đoković u četvrtfinalu

FENA
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Novak Đoković (Foto: Reuters)
Šesti nositelj Nikolaj Davidenko plasirao se u četvrtfinale prvog Grand Slama sezone Australian Opena nakon što je u pet setova pobijedio Španca Fernanda Verdasca, devetog nositelja. Nakon četiri sata igre bilo je 6:2, 7:5, 4:6, 6:7(5) i 6:3 za ruskog tenisera.

Davidenkov protivnik u četvrtfinalu bit će treći nositelj Novak Đoković koji nije imao većih problema u meču protiv Poljaka Lukasza Kubota. Na kraju je bilo 6:1, 6:2 i 7:5 za srpskog tenisera.

Kod teniserki, iznenađenje je priredila 16. nositeljica Kineskinja Na Li koja je sa 6:4 i 6:3 po setovima izbacila četvrtu nositeljicu Dankinju Carolinu Wozniacki.

Li čeka težak zadatak u četvrtfinalu u kojem kineska teniserka ide na Venus Williams. Starija sestra Williams u četvrtom je kolu pobijedila Talijanku Francescu Schiavone 3:6, 6:2 i 6:1.

Do kraja dana u Melbourneu su na programu još četiri meča, dva četvrtfinala teniserki i dva četvrtfinala tenisera, u kojima se sastaju: Serena Williams - Samantha Stosur i Vera Zvonareva - Victoria Azarenka, te Roger Federer - Lleyton Hewitt i Jo-Wilfried Tsonga - Nicolas Almagro.