WTA Cincinnati
0

Clijsters se vratila tenisu pobjedom

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Belgijska teniserka Kim Clijsters (26) pobijedila je u svom povratničkom meču nakon skoro dvije i pol godine izbivanja s terena...

Clijsters je u prvom kolu WTA turnira u Cincinnatiju slavila protiv 12. teniserke svijeta, Francuskinje Marion Bartoli 6-4, 6-3 nakon jednog sata i 22 minute igre.

Clijsters se povukla u maju 2007. godine zasićena tenisom i brojnim ozljedama koje su je napale, u julu iste godine udala se za Briana Lyncha, a u februaru 2008. godine, rodila kćerkicu Jadu. Ranije ove godine najavila je svoj povratak tenisu, a za turnir u Cincinnatiju dobila je pozivnicu organizatora.

U igri belgijske teniserke mogle su se osjetiti oscilacije, ali posebno i kvaliteta koja joj 2003. godine donijela svjetski broj 1 na 19 sedmica.

  • Bila sam jako uzbuđena što sam ponovo na terenu. Mislim da sam krenula u meč jako dobro. Možda sam se zapravo iznenadila s tako dobrim startom. Mislim da sam se kretala dobro, iako je sve moglo naravno i bolje – rekla je Clijsters koja je meč otvorila s vodstvom 4-0, da bi potom izgubila četiri gema u nizu.

  • Uzbuđena sam što imam priliku odigrati još jedan meč, što moj nastup na turniru nije gotov već nakon prvog kola – dodala je Belgijanka.

Marion Bartoli bila je impresionirana onim što je Clijsters pokazala u svom povratničkom meču.

  • S obzirom da nije igrala dvije godine mislim da je prilično nevjerojatna njena razina forme. Prije nego se umirovila njen je forhend bio jači od bekhenda, a danas mislim da je suprotno. Mislim općenito da je nevjerojatan način na koji se kretala i udarala lopticu – reklla je Bartoli.

Protivnica Clijsters u drugom kolu bit će Švicarka Patty Schnyder, protiv koje Belgijanka ima pozitivan omjer u karijeri 5-2, a ujedno je slavila i u sva tri međusobna meča na tvrdoj podlozi na kakvoj se igra u Cincinnatiju.

WTA Cincinnati, 1. kolo:

Clijsters – Bartoli (12) 6-4, 6-3