Davis Cup
73

Brkić i Bašić velikim preokretom doveli reprezentaciju BiH na korak od pobjede nad Tunisom

D. P.
Detalj prije početka duela Tunisa i BiH (Foto: TS BiH)
Detalj prije početka duela Tunisa i BiH (Foto: TS BiH)
Dubl u sastavu Tomislav Brkić i Mirza Bašić donio je veliku pobjedu Davis Cup reprezentaciji Bosne i Hercegovine protiv tuniske kombinacije Moez Echargui - Malek Jaziri. Bh. par je slavio rezultatom 2:1, po setovima 1:6, 6:4 i 6:3.

Nakon prvog dana play-off duela Davis Cupa Prve svjetske grupe BiH i Tunis bili su poravnati. Naša selekcija došla je do vodstva nakon pobjede Damira Džumhura nad Moezom Echarguijem, ali je Malek Jaziri sinoć poravnao preokrenuvši meč singla protiv Mirze Bašića.

Danas je bio na rasporedu uvijek vrlo važni okršaj dublova i tu su naši teniseri protiv domaće selekcije napravili veliki preokret.

Jaziri i Echargui su imali vodstvo nakon savršeno odigranog prvog seta kojeg su kraju priveli rezultatom 6:1. Međutim, Bašić i Brkić su se razigrali u nastavku meča.

U naredna dva seta bh. teniseri su uz jedan break po setu napravili preokret za veliki trijumf kojim dolazimo na korak od opstanka u Prvoj svjetskoj grupi Davis Cupa. Također, prolaz bi donio i borbu za ulazak u elitnu grupu gdje je 18 najboljih reprezentacija svijeta.

Sutra će nam biti dovoljna samo jedna pobjeda u dva meča. Prvo će na teren Džumhur i Jaziri, a onda se poslije toga sastaju Bašić i Echargui.