ATP i WTA Miami
0

Azarenka izbacila Clijsters, Đoković i dalje nedodirljiv

Totalsport
Viktorija Azarenka (Foto: AP)
Viktorija Azarenka (Foto: AP)
Bjeloruskinja Viktorija Azarenka pobrinula se za iznenađenje dana na velikom WTA turniru u Miamiju. U četvrtfinalu je izbacila drugu teniserku svijeta, Belgijanku Kim Clijsters.

Nakon sata i 20 minuta igre bilo je 6-3, 6-3 za 21-godišnju osmu igračicu svijeta i pobjednicu ovog turnira prije dvije godine. Iskoristila je Azarenka potpuno neprepoznatljivu igru Belgijanke koja je napravila čak 44 neprisiljene greške. Bjeloruskinja je na taj način došla do druge pobjede u šestom međusobnom meču ovih teniserki.

"Jednostavno se nisam osjećala dobro. Ni psihički ni fizički. Posljednjih mi je nekoliko dana bilo teško, ali ne toliko da ne bih trebala biti spremna za pobjedu. Čini mi se kao da nisam imala dovoljno pobjedničkog duha", naglasila je aktuelna osvajačica US Opena i Australian Opena, dok je presretna Azarenka dodala:

"Ovdje se osjećam sretnom sve vrijeme. Nije važno jesam li na terenu ili van njega. Ovo će za mene uvijek biti posebno mjesto, tako da stvarno uživam, a kad je tako, onda je lako igrati."

Azarenka će u polufinalu igrati protiv treće svjetske teniserke, Ruskinje Vjere Zvonarjeve, koja je ranije izbacila Poljakinju Agnieszku Radwansku.

Na ATP turniru iz serije Masters 1000 koji se istovremeno igra u Miamiju drugi teniser svijeta Novak Đoković nastavio je sa sjajnim igrama. Plasirao se u polufinale pobjedom protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6-4, 6-2. Srpski teniser tako je i dalje savršen u 2011. godini s omjerom pobjeda i poraza 22-0 i sve je bliže Ivanu Lendlu i njegovom startu u 1986. godinu (25-0).

Đoković će za plasman u finale igrati protiv Amerikanca Mardyja Fisha koji je u ranijem dvoboju bio bolji od Španca Davida Ferrera.

ATP Miami, četvrtfinale:

Đoković (2) - Anderson 6-4, 6-2

WTA Miami, četvrtfinale:

Azarenka (8) - Clijsters (2) 6-3, 6-3