Tenis
0

ATP i WTA Indian Wells: Pennetta i Radwanska za naslov, Isner u polufinalu

Totalsport
Agnieszka Radwanska (Foto: EPA)
Agnieszka Radwanska (Foto: EPA)
Za naslov na jakom WTA turniru u Indian Wellsu igrat će Poljakinja Agnieszka Radwanska i talijanska teniserka Flavia Pennetta.

Pennetta je u petak navečer senzacionalno izbacila prvu nositeljicu, Kineskinju Li Na sa 7-6(5), 6-3, nakon jednog sata i 48 minuta igre. Li je Pennettu lako pobijedila na ovogodišnjem Australian Openu, ali se ovoga puta predstavila u puno boljem svjetlu. Nakon dobivenog tie-breaka prvog seta Pennetta je zaostala 0-2 u drugom setu, ali je potom dobila šest od sljedećih sedam gemova.

Dvadeseta nositeljica je tako izborila najveći finale u svojoj karijeri. Prethodno je igrala tri finala turnira iz Premier-kategorije, osvojivši naslov u Los Angelesu 2009., dok je gubila mečeve za naslov u Los Angelesu i Zürichu 2008. Ukupno je dosad osvojila 9 naslova u karijeri.

Druga nositeljica Radwanska slavila je protiv Rumunjke Simone Halep sa 6-3, 6-4, te je tako došla u priliku boriti se za svoj 14. naslov u karijeri. Radwanska vodi protiv Pennette u međusobnim mečevima s 4-2, ali je Talijanka glatko dobila njihov jedini meč u posljednje dvije godine, prije nekoliko sedemica u Dubaiju.

U konkurenciji tenisera na paralelnom ATP turniru Amerikanac John Isner je posljednji izborio polufinale savladavši Latvijca Ernestsa Gulbisa 7-6(4), 7-6(3). Izborio je tako sraz protiv Novaka Đokovića u reprizi polufinala otprije dvije godine. Tada je Isner slavio u tie-breaku trećeg seta, a Đoković je u tim trenucima bio branitelj naslova i najbolji svjetski teniser.

ATP Indian Wells, četvrtfinale:

Isner (12) - Gulbis (20) 7-6(4), 7-6(3) Đoković (2) - Benneteau 6-1, 6-3

WTA Indian Wells, polufinale:

Pennetta (20) - Na (1) 7-6(5), 6-3 A. Radwanska (2) - Halep (6) 6-3, 6-4