Ministarstvo kulture i sporta FBiH
0

5.000 KM teniseru Damiru Džumhuru

FENA
Damir Džumhur (Foto: Teniski savez BiH)
Damir Džumhur (Foto: Teniski savez BiH)
Federalno ministarstvo kulture i sporta donijelo je Odluku da najboljem mladom bh. sportisti, teniseru Damiru Džumhuru dodijeli 5.000 KM za postignute dosadašnje uspjehe, osvajanje titule evropskog juniorskog prvaka i bronzane medalje na Olimpijadi mladih u Singapuru, saopćeno je danas iz Ministarstva.

Ministar kulture i sporta FBiH Gavrilo Grahovac vjeruje da će Damir Džumhur postati teniser svjetske klase, ako mu se osigura optimalni uvjeti za trenažni proces.

U želji da se evropskom juniorskom prvaku i osvajaču bronzane medalje na Olimpijadi mladih u Singapuru osiguraju adekvatni uvjeti za rad i takmičenje, Federalno ministarstvo kulture i sporta je podnijelo inicijativu i prijedlog Vladi FBiH da obaveže BH Telecom d.d. Sarajevo da potpiše sponzorski ugovor s Damirom Džumhurom o finansiranju priprema i takmičarskih nastupa do olimpijskih igara u Londonu 2012.

Ministarstvo kulture i sporta FBiH čestita teniseru i njegovom treneru na postignutim rezultatima i vjeruje da će Džumhur i u narednom periodu dostojno predstavljati našu zemlju i ostvarivati rezultate koji će mu osigurati učešće na ljetnim olimpijskim igrama 2012., saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.