Još dva turnira do kraja
79

Table Volleyball prvi put u BiH održan u dvorani, nakon Novog Travnika se naziru pobjednici

K. H.
Takmičenje koje je održano proteklog vikenda donijelo je prvi turnir u BiH koji je odigran u dvorani
Općina Novi Travnik prvi put je ugostila Mozzart Table Volleyball Summer Tour. Takmičenje koje je održano proteklog vikenda donijelo je prvi turnir u BiH koji je odigran u dvorani, tačnije na parketu, kao i treću uzastopnu pobjedu Rijada Begića i Tamare Češić.

Vremenski uslovi u subotu 1. jula primorali su organizatore da, umjesto na trgu ispred Općine Novi Travnik, takmičenje prebace u rekonstruisanu Sportsku dvoranu u Novom Travniku. Ipak, to nije utjecalo na kvalitet igre i iako je prvi put održano u ovom ambijentu, donijelo je jednu potpuno drugačiju dimenziju nadmetanja, posebno među rivalima koji se poznaju od ranije, a još se sport na popularnom teq stolu prikazalo kao prava atrakcija.

Kao i u Trebinju te Mostaru, treću uzastopnu pobjedu ostvarili su Rijad Begić i Tamara Češić, koji su tako dvije turneje prije kraja postali izraziti favoriti i da dođu i do ukupne pobjede i najvrijednije nagrade. Njihova igra iz turnira u turnir izgleda sve bolje pa se i s razlogom mogu očekivati i dobri nastupi na međunarodnim takmičenjima i pod zastavom BiH.

U finalu su, za novih 30 bodova i novčani iznos od 750 KM, bili bolji od Damira Mahmutovića i Amne Neimarlije, koji su za svoj uspjeh i drugo mjesto nagrađeni sa 450 KM i 20 bodova u konačnom poretku.

Zahvaljujući Monriju i BH Telecomu, koji su osigurali novčane nagrade za prošlu, ovu i sve naredne turneje po gradovima - treće mjesto, 150 KM i 15 bodova osvojili su Rijad Obradović i Amra Mandžukić. Četvrto mjesto, 100 KM i 10 bodova osvojili su Semir Mahmutćehajić i Ema Jašarspahić, a peto mjesto, 50 KM i pet bodova su osvojili Enisa Brčić i Anel Duraković.

Iako je dan bio izuzetno kišovit, tokom trajanja manifestacije kroz Sportsku dvoranu u Novom Travniku prošao je veliki broj gostiju i zainteresovanih za ovaj sport i događaj, a svi su dali svoj doprinos da vidimo još jednu izuzetno zanimljivu igru, s nekim novim igračima koji su se pojavili, a što je u konačnici donijelo odličnu zabavu i nadmetanje vrijedno gledanja.

Na osnovu osvojenih bodova nakon tri turnira (Trebinje, Mostar, Novi Travnik), Rijad Begić i Tamara Češić ispunili su osnovni preduslov za glavnu nagradu turneje (minimalno tri grada). U ovom trenutku, s osvojenih 90 bodova, veliki su favoriti za osvajanje sedmodnevnog luksuznog putavanja koje je osigurao Vas Tour.

Iz ACAR Eventsa, organizatora turneje, zahvalili su se Općini Novi Travnik kao glavnom pokrovitelju na toploj dobrodošlici i velikom doprinosu u organizaciji ove sportske manifestacije, uz čiju nesebičnu pomoć su uspjeli pronaći način da treći turnir u sklopu turneje prođe bez ikakvih problema i u pravom takmičarskom duhu. Posebno su se zahvalili načelniku Stjepanu Duji, koji je prepoznao i podržao ideju. Za cjelokupnu atmosferu pobrinuli su se Red Bull te Sara voda kao zvanična voda turneje.

Organizatori su se posebno zahvalili načelniku Stjepanu Duji
Organizatori su se posebno zahvalili načelniku Stjepanu Duji

Kotizacija za učešće je i ovaj put iznosila simboličnih 20 KM po ekipi, a sav prihod od kotizacija je doniran u organizaciju Pomozi.ba.

Do kraja turneje ostali su turniri u Kaknju i Sarajevu, a kao što je to i ranije bio slučaj, osiguran je pojedinačni nagradni fond u iznosu od 1.500 KM. Kakanj će domaćin biti u nedjelju 9. jula, a finale u Sarajevu zakazano je za 15. juli.