Apel na Instagramu
251

Supruga stradalog slovenskog snowboardera traži izgubljenu burmu u čuvenom skijalištu

H. H.
Nina i Marko Grilc (Foto:Instagram)
Nina i Marko Grilc (Foto:Instagram)
U austrijskom skijalištu Sölden krajem novembra poginuo je proslavljeni slovenski snowboarder Marko Grilc, a sada se oglasila njegova supruga Nina koja je zatražila pomoć u pronalasku vjenčanog prstena.
Grilc je poginuo tokom snimanja jedne reklame. Bio je član filmske ekipe, a nesreća se dogodila u trenucima kada je obilazio teren.

Grilc je, prema navodima medija u Sloveniji, poginuo nakon što je pao na snijeg ispod kojeg je bila velika stijena. Podvrgnut je reanimaciji, ali je udarac glavom u stijenu bio smrtonosan.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Nekoliko dana prije nesreće izgubio je vjenčani prsten, a njegova supruga i udovica na Instagramu je zamolila službeni turistički kanal regije Sölden da podijeli njen upit za pomo u pronalasku prstena.

Nakon tragične smrti Marka Grilca, njegova supruga Nina Grilc pokušava pronaći vjenčani prsten. Ako neko pronađe prsten, kontaktirajte je direktno", objavilo je post Turističko udruženje Söldena.

Prema riječima, dobila je mnogo odgovora.

"Imamo tako cool Instagram zajednicu. Hvala svima koji su nam se do sada javili. Detektori metala su sada spremni i činimo sve da pronađemo Markov prsten", rekla je.

Slovenac je tokom bogate karijere kontinirano hvalio Sarajevo i BiH i tu je bio čest gost. Putem svog Instagrama poručio je da je Sarajevo nevjerovatan grad.

"Sarajevo je jedno od najboljih mjesta na kojima sam ikad bio. Nevjerovatan je osjećaj posjetiti olimpijske planine i vidjeti posljedice rata, ali u isto vrijeme i pozitivnost i dobrotu ljudi ovdje... Boardati u Sarajevu je istinska privilegija, hvala ti Bosno", napisao je Grilc svojevremeno na svom Instagramu na kojem je bio i više nego aktivan.

U razgovoru za Klix.ba 2015. godine poručio je da Sarajevo ima uslove za sve zimske sportove.

"Sarajevo ima sjajne uslove za sve zimske sportove. Odmah u blizini glavnog grada BiH imate tri izvanredne planine. Arhitektura je kao napravljena za nas snowboardere. Oduševljeni smo ambijentom", rekao je Grilc godine u razgovoru za Klix.ba.

Grilc je u četiri navrata bio juniorski prvak svijeta, a osvajao je prestižna takmičenja Big Air Svjetski kup, Billabong Air & Style, O'Neil Evolution Slopestyle i brojne druge.