Tokom snimanja reklame
157

Poginuo proslavljeni slovenski snowboarder koji se javno divio Sarajevu i BiH

D. P.
Grilc je često bio gost u Sarajevu (Foto: Facebook)
Grilc je često bio gost u Sarajevu (Foto: Facebook)
U austrijskom skijalištu Solden poginuo je proslavljeni slovenski snowboarder Marko Grilc, čovjek koji je mnogo volio Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu i to javno propagirao.
Velika tragedija zadesila je svijet zimskih sportova, a Grilc je poginuo tokom snimanja jedne reklame. Bio je član filmske ekipe, a nesreća se dogodila u trenucima kada je obilazio teren.

Grilc je, prema navodima medija u Sloveniji, poginuo nakon što je pao na snijeg ispod kojeg je bila velika stijena. Podvrgnut je reanimaciji, ali je udarac glavom u stijenu bio smrtonosan.

Slovenac je tokom bogate karijere kontinirano hvalio Sarajevo i BiH i tu je bio čest gost. Putem svog Instagrama poručio je da je Sarajevo nevjerovatan grad.

"Sarajevo je jedno od najboljih mjesta na kojima sam ikad bio. Nevjerovatan je osjećaj posjetiti olimpijske planine i vidjeti posljedice rata, ali u isto vrijeme i pozitivnost i dobrotu ljudi ovdje... Boardati u Sarajevu je istinska privilegija, hvala ti Bosno", napisao je Grilc svojevremeno na svom Instagramu na kojem je bio i više nego aktivan.

U razgovoru za Klix.ba 2015. godine poručio je da Sarajevo ima uslove za sve zimske sportove.

"Sarajevo ima sjajne uslove za sve zimske sportove. Odmah u blizini glavnog grada BiH imate tri izvanredne planine. Arhitektura je kao napravljena za nas snowboardere. Oduševljeni smo ambijentom", rekao je Grilc godine u razgovoru za Klix.ba.

Grilc je u četiri navrata bio juniorski prvak svijeta, a osvajao je prestižna takmičenja Big Air Svjetski kup, Billabong Air & Style, O'Neil Evolution Slopestyle i brojne druge.

Vezani članci