sport
3

Marko Grilc, jedan od najboljih snowboardera svijeta: Oduševljen sam arhitekturom Sarajeva

Piše: Edin Isanović
Marko Grilc, jedan od najboljih snowboardera na svijetu, boravio je ovih dana u gradu na Miljacki i na planinama oko Sarajeva, gdje je izvodio neobične akrobacije. Slovenac koji je tri puta bio juniorski prvak svijeta u izjavi za Klix.ba je istakao kako naša zemlja ima sjajne uslove za razvoj ovog sporta.

"Imao sam veliku želju da dođem u Sarajevo. Već nekoliko posljednjih godina smo razmišljali o toj ideji, ali nije bilo snijega. No, zacrtali smo tu lokaciju i ove godine smo uspjeli da dođemo čim su se ispunili uslovi. Ja sam doputovao iz Londona u Ljubljanu, a ostatak ekipe je iz SAD-a stigao u glavni slovenski grad. Odatle smo svi zajedno stigli u Sarajevo. Već naredni dan bili smo na planini“, kazao je Grilc za Klix.ba.

Potom se osvrnuo na uslove koje naša zemlja ima za snowboard.

"Sarajevo ima sjajne uslove za sve zimske sportove. Odmah u blizini glavnog grada BiH imate tri izvanredne planine. Arhitektura je kao napravljena za nas snowboardere. Oduševljeni smo ambijentom“.

Čovjek koji je izuzetno cijenjen u ovom sportu kaže kako je sa osam godina počeo trenirati snowboard.

"Kada sam jednom probao, zaljubio sam se i tako je sve počelo. Nikada nisam ni prestao. Živim svoj san, to je moj način života“, zaključio je Grilc.