sport
0

Sudar Bolta, Gaya i Powella iduće sedmice u Stockholmu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trojica najbržih ljudi u istoriji, Usain Bolt, Tyson Gay i Asafa Powell, sljedeći će se sedmice prvi put ove godine naći zajedno u istoj utrci, objavili su organizatori mitinga u Stockholmu.

Jedanaesti miting ovogodišnje atletske Dijamantne lige održat će se 6. avgusta, a dvojica Jamajčana i Amerikanac će se ogledati na 100 metara.

Posljednji su put u istoj disciplini zajedno trčali lani na Svjetskom prvenstvu u Berlinu gdje je Bolt bio najbrži sa svjetskim rekordom (9.58), Gay je osvojio drugo mjesto s američkim rekordom (9.71), dok se Powell morao zadovoljiti broncom (9.84). Gay je kasnije popravio osobni rekord na 9.69, dok je Powellov najbolji rezultat životu 9.72.

"Veliko je zadovoljstvo da mogu potvrditi i ugostiti tako uzbudljivu utrku. Ona će sigurno ojačati poziciju DN Galan mitinga u svijetu sporta", izjavio je direktor mitinga u švedskoj prijestolnici Rajne Söderberg.

Drugi i posljednji ovogodišnji susret ove trojice sprintera dogodit će se na finalu Dijamantne lige u Bruxellesu, 27. avgusta.