sport
1

Stonoteniserski klub Spin 2012. osvojio Kup BiH

Klix.ba
Stonoteniserski klub Spin 2012. pobjednik je Kupa BiH.

Predvođeni nepirkosnovenom Eminom Hadžiahmetović, članice ovog kluba u Vitezu su pokazale da su bez konkurencije u našoj zemlji. U polufinalu su bile bolje od ekipe Bugojna i slavile rezultatom 3-0, a u finalu su pobijedile Prijedor rezultatom 3-1.

Pored Emine na završnici Kupa BiH boje Spina 2012. branile su i njena sestra i trener Amela Hadžiahmetović - Mujezinović te Ajla Kovač. Na ovom uspjehu članicama je čestitao i stonoteniserski as Dragutin Šurbek.

"Ovo je samo posljednji uspjeh u nizu. Naravno da nam je drago što smo najbolji u državi. Spin je bez konkurencije kod stonoteniserki. U klubu okupljamo veliki broj talentovane djece i ovi uspjesi su im najbolji podstrek za daljnji rad. Naravno nadamo se da ovo sve neće proći nezapaženo i da ćemo dobiti adekvatnu pomoć nadležnih institucija. Emina je nedavno osvojila petu uzastopnu titulu u konkurenciji seniorki, a i na ITTF French global junior protouru u Francuskoj se plasirala među 32 najbolje igračice na svijetu", kaže Hadžiahmetović-Mujezinović.

Stonoteniserski klub Spin 2012 iz Sarajeva, koji su osnovale sestre Hadžiahmetović i u svom prvom zvaničnom nastupu izborio je plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Stonoteniski klub Spin 2012. je sportski klub koji djeluje kao udruženje građana. Osnovan je 23. maja 2012. godine.