Na koševskom terenu
0

Spartansi pobijedili Saltminerse u 3. kolu BHFL-a

D. B.
Foto: Adi Šehu
U trećoj utakmici bosansko-hercegovačke lige američkog fudbala BHFL tuzlanski Saltminersi su gostovali sarajevskim Spartansima te su u glavnom gradu BiH doživjeli poraz.

Utakmica se odigrala u nedjelju, 6. juna 2021. godine, na pomoćnom terenu olimpijskog kompleksa Koševo u Sarajevu. Oba tima su ušla u utakmicu bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone te je utakmica odlučivala o domaćinstvu finala koje će se igrati 20. juna.

Utakmicu su započeli Tuzlaci, ali nakon uspješne odbrane Spartanaca, već u prvom poluvremenu sarajevski tim pokazuje nadmoć, postižući poene čak četiri puta do kraja poluvremena. Na odmor se otišlo pri rezultatu 26:0.

U drugom poluvremenu se nastavila dominacija Sarajlija, koja je kulminirala dodavanjem Jasmina Salihovića prema Tonyju Gotovcu, koji je utakmicu završio sa tri postignuta touchdowna.

U napadu Spartansa istakli su se i Amar Brkan s nekoliko uhvaćenih lopti te Nermin Pašalić svojim prepoznatljivim prodorima. S druge strane, odbrana je odlično uradila svoj posao predvođena Rahmanom El Sayedom i mladim Aldinom Mujezinovićem. Sarajevo je završilo utakmicu presjecanjem Nedima Priluškića koji je loptu vratio za dodatne poene Spartansa.

U redovima tuzlaka su se kao i uvijek posebno istakli trkači Samir Čaplja i Anes Suljić koji su svojim prodorima donijeli bodove rudarima.

Spartansi su upisali pobjedu rezultatom 40:12.