Finale u Beogradu
505

Sarajevski Spartanci vicešampioni BFL lige u američkom fudbalu

D. B.
Foto: Ruža Injac
Nakon duge sezone, u Beogradu je odigrana finalna utakmica takmičenja pod nazivom Balkan Football League, koje zapravo predstavlja balkansku ligu u američkom fudbalu.

U finalu treće sezone lige je ekipa Spartans Sarajevo igrala s beogradskim timom Blue Dragons. Spartanci su prvi primili loptu i brzo marširali niz teren do protivničke linije na 20 jardi, prije nego što je njihov napad zastao. Jasmin Salihović je ipak pogodio za Spartance terenskim golom s udaljenosti od 37 jardi.

Beograđani su odmah odgovorili tako što su postigli touchdown u svojoj sljedećoj ofanzivnoj akciji, koju je predvodio trkač Igor Rokvić. U sljedećem pokušaju za Spartanse napad je zastao i morali su vratiti loptu Dragonsima. Na sreću po sarajevske Spartance, protivnike je skupo koštalo presretanje koje je obavio Rahman El Sayed, a koji je potom uzvratio presretnutim touchdownom od 50 jardi za Sarajlije.

Rezultatom 10-7 završeno je prvo poluvrijeme.

Nakon odmora, iskustvo Dragonsa je presudilo u ovoj utakmici. Poslije dva touchdowna u trećoj četvrtini, koje su postigli Miloš Simatović i Nikola Stojanović, Beograđani se više nisu osvrtali. U tri preostale minute susreta su povezali lijepo dodavanje od 40 jardi za touchdown Aleksandra Demića, koji je zapečatio pobjedu Dragonsa i odbranu titule.

Ipak, Spartanci nemaju razloga žaliti jer je iza njih odlična sezona, a u narednoj će biti još "gladniji" za uspjehom.

Vezani članci