Kontroverzni Englez
8

Snooker as Shaun Murphy tvrdi da je prvi čovjek ikada s najvećim dostignućem u tri sporta

D. P.
Murphy je prvak svijeta u snookeru iz 2005. godine (Foto: World snooker tour)
Murphy je prvak svijeta u snookeru iz 2005. godine (Foto: World snooker tour)
Nekadašnji prvak svijeta u snookeru Shaun Murphy tvrdi da je prvi čovjek ikada koji je u tri različita sporta uspio ostvariti najprestižnije dostignuće.

Murphy često svojim izjavama privuče mnogo pažnje. Ovaj 39-godišnjak je 2005. godine postao prvak svijeta, a u godinama koje su uslijedile afirmisao se u velikog šampiona ove plemenite sportske vještine.

Osim što je snooker profesionalac, sebe opisuje i kao igrača golfa. Mnogo vremena provodi na golf terenima, a istovremeno je i strastveni ljubitelj pikada, kao i velika većina Britanaca koji uživaju u pomenutim sportovima.

U razgovoru za National Club Golfer Englez je otkrio da je jedini čovjek na svijetu koji je uspio u sva tri sporta doći do najvećeg i najprestižnijeg dostignuća.

U pitanju su maksimalni break od 147 poena u snookeru, izlaz s devet strelica u pikadu i 'hole in one' ubačaj iz prve u golfu.

"To je tačno i trenutno postoji klub od jedne osobe kojima je to pošlo za rukom. Ne znam nikoga ko je to uspio", rekao je Murphy.

Proslavljeni engleski igrač snookera se našalio sa svojim prijateljem Wayneom Mardleom koji je i bivši takmičar u pikadu.

"Uvijek se svađamo šta je teže, napraviti 147 break ili ostvariti izlaz s devet strelica u pikadu. Naravno, to je break od 147 poena. Ko god kaže da je to izlaz s devet strelica, preporučio bih mu da ode doktoru odmah", dodao je raspoloženi Murphy.