Psihički problemi
1

Veliki skandal: Trostruki olimpijski šampion odveden u lisicama i primljen u bolnicu

H. H.
Matthias Mayer (Foto: Twitter)
Matthias Mayer (Foto: Twitter)
Nedavno penzionisani trostruki olimpijski šampion Matthias Mayer (33) izazvao je veliki skandal na jednom od prijema pred početak takmičarskog vikenda u Kitzbühelu.

Dramatična epizoda koju je režirao nekadašnji sportski as potresla je skijaški svijet i zasjenila uvod u takmičarski program na jednom od najpoznatijih skijaških centara.

Čak je i policija morala da interveniše, a Mayer je kasnije primljen u bolnicu.

Prema austrijskim medijima, Mayer je iznenada počeo ometati prijem koji je organizirao politički vrh Donje Austrije, na čelu sa šeficom države Johannom Mikl-Leitner u hotelu Kitzhof.

Mayer, koji je šokirao skijaški svijet svojim iznenadnim penzionisanjem krajem 2022. godine, u jednom trenutku se popeo na stolicu i počeo da viče na goste, pljujući po posjetiocima i prolivajući crno vino.

Uprkos pokušajima organizatora da smire napetu situaciju, Mayer nije prekinuo to što je radio, pa je morala intervenisati policija koja ga je sprovela s lisicama na rukama.

U policijskom pritvoru ostao je nekoliko sati, ali protiv njega nije podignuta optužnica. Nakon puštanja na slobodu, primljen je u bolnicu.

"Sa žaljenjem smo primili vijest da Matthias Mayer još nije prevazišao zdravstvene probleme sa kojima se već duže vreme bori. Porodica Ski Austria, zajedno sa svim takmičarima, kolegama i partnerima, uvijek je bila velika podrška. Želimo mu sve najbolje i nadamo se da će se uskoro moći vratiti svojoj strasti tj. skijanju. Poslije konsultacija sa porodicom molimo za privatnost i razumijevanje, jer dalje ne možemo pružiti informacije u ovom trenutku”, saopštila je Austrijska skijaška federacija.

U to vrijeme, Mayerovo misteriozno penzionisanje izazvalo je mnogo špekulacija o razlozima njegove odluke, ali očigledno su se iza neočekivanog oproštaja krili ozbiljni psihički problemi.