Šampionke u akciji
91

SFK 2000 iščekuje žrijeb Lige prvaka, objavljen i zanimljiv video sa sarajevskih ulica

N. K.
Promotivni video sa sarajevskih ulica (Foto: Screenshot)
Promotivni video sa sarajevskih ulica (Foto: Screenshot)
Posljednji dan juna ima veliki značaj za SFK 2000 Sarajevo. U švicarskom gradu Nyonu održat će se žrijeb parova grupne faze UEFA Lige prvaka za žene za takmičarsku sezonu 2023/24.
Dok bh. šampionke iščekuju žrijeb, objavljen je promotivni video koji najavljuje nadolazeće nastupe kluba u UEFA Ligi prvaka za žene. SFK 2000 Sarajevo se svrstava među najbolje timove u Evropi i na najbolji način predstavlja grad Sarajevo, državu Bosnu i Hercegovinu te bh. sport kroz svoje učešće u Ligi prvaka.

Klub nosi ime glavnog grada Bosne i Hercegovine, a kroz zanimljive nogometne scene na starim ulicama Sarajeva, najzanimljivija lica ženskog bh. nogometa žele vas podsjetiti na veliki uspjeh i rad koji su ovaj klub učinili prvakom već 21 godinu.

Izabranice trenerice Hurem pozivaju građane da prate njihove nastupe u najprestižnijem evropskom takmičenju i podrže njihovu sportsku priču.

Kada je u pitanju sam žrijeb, SFK 2000 Sarajevo ima izvanredan koeficijent od 13.800, zahvaljujući nastupima u prethodnim godinama. Klub se nalazi ispred renomiranih timova poput PAOK-a (Grčka), Celtica (Škotska), Ferencvaroša (Mađarska) i drugih.

Utakmice grupne faze i mini-turnira će se odigrati početkom septembra. Ovo je uzbudljiva prilika za SFK 2000 Sarajevo da pokaže svoj talent, odlučnost i duh bh. ženskog nogometa na evropskoj sceni.

"Dok brojimo dane, SFK 2000 Sarajevo je spreman da se suoči s izazovima koji dolaze i s ponosom predstavlja svoj klub, grad i zemlju. Pridružite nam se u podršci njihovom putovanju u UEFA Ligi prvaka za žene i budite dio njihove izvanredne sportske priče", poručili su iz SFK 2000.