Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...infrastrukture te policijskim radnjama koje će zaštiti njihovo zdravlje i živote. Kako se to radi nije potrebno izmisljati, dovoljno je poslati sposobne, postene i dobronamjerne ljude u Ljubljanu da kupe znanje.
Organizovanje biciklisticke trke u gradu u kojem nema niti jedan metar oznacene biciklisticke staze je jos jedan od primjera nase gluposti, nesposobnosti i dvolicnosti. Osoba sam koja sedmicno predje dvjestotinjak kilometara na biciklu i koja je rodjena i zivi 45 godina u ovom gradu. Sarajevo se nikada nije moglo pohvaliti osobitom brigom za bicikliste, ali je u ono predratno doba i bilo neke saobracajne kulture (i policije koja je radila svoj posao). Ovo danas je jedno veliko nista. Evo samo dva primjera: vec godinama je nemoguce bezbjedno proci Stupsku petlju za rekreativce koji ne voze ulicama, a pogotovo doci u zonu Vrela Bosne iz pravca grada. Biciklisti su najugrozeniji ucesnici u saobracaju jer ih pjesaci ne sljive ni 2%, a vozaci automobila gledaju sa prezirom. Cak i oni kojima auto koje voza kosta isto ili manje od cijene bicikla koji im se isprijecio na putu. Iz tog razloga sam bojkotovao ovaj "Grand prix" i bojkotovacu sve dok se ne pocne sa izgradnjom biciklisticke ...
Ovakve manifestacije trebaju da se nastave svake godine. Ovim načinom se može popularizovati sport, grad bi bio pod pritiskom da se izgradi više biciklističkih staza i trend bi se mogao nastaviti i na drugim mjestima u BiH. Samo treba inicijativa.
OVO JE TREBALO DA BUDE KAO NESTO SPEKTAKULARNO A ISPALO JE NAJOBICNIJE SRANJE GORE NEGO ZA VRIJEME RATA. POLICIJA, DINO MERLIN I OSTALI KURCE BRIZNICI BI TREBALI DA NESTANU IZ OVOG GRADA. SVE BLOKIRANO, ALI SVE NEMA ALTERNATIVE. NEMOZES PRIJECI MILJACKU...U RATU SE IPAK MOGLO !!!!!!! NIKAD MI NECEMO BITI EU A NITI TREBAMO.
poređenje ove manigestacije i rata...znači Bože...Da sam na tvom mjestu ne bih više nikada ušao na klix,preglupo! I da naši ljudi samo znaju da psuju i napadaju bicikliste, kao da su neka niža bića, ništa drugo... Btw, piše se ne možeš :))
Ovo i jeste ispalo spektakularno, a cim pricas o nekim blokadama, valjda nisi mogao autom proci, pa sad ovdje pises neke nebuloze.
Mogli su im podijeliti po jednu Festinu na cilju...