sport
19

Sarajevo Grand Prix: Rekreativci stigli do cilja

Anadolija
Rekreativci na biciklističkoj utrci “Sarajevo Grand Prix“ završili su vožnju i stigli na Vilsonovo šetalište.

Za njih je organizovana velika zabava kod poznatog kafića "Tito", gdje su postavljeni šatori, stolice, a i muzika, hrana i piće, koje će osigurati dobar i zasluženi provod građanima. 

Rekreativci su svih uzrasta, a sve ih veže zajednička ljubav prema biciklizmu. Iza podnevnih sati, ovdje će biti dodjela nagrada učesnicima Grand Prix-a.

Poznati bosanskohercegovački pjevač Dino Merlin je također sa rekreativcima krenuo ispred zgrade Gradske skupštine Istočnog Sarajeva, a sve takmičare i rekreativce predvodio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

 Biciklistička trka Sarajevo Grand Prix je projekt organiziran pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije (UCI), uz aktivnu podršku Tour de Francea.

Utrka je uvrštena u kalendar UCI-a, a okupila je više stotina građana iz više od 20 zemalja svijeta, koji su u 11 sati krenuli ispred zgrade Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu. U saradnji s Biciklističkim savezom Balkana, trka ujedno predstavlja i Balkansko prvenstvo za 2014. godinu.

Profesionalci nastavlju svoju vožnju u pravcu Vogošće i nakon što odvezu stazu koja je duga oko 140 kilimetara njihov dolazak u Sarajevo očekuje se iza 14 sati gdje voze finalnih pet krugova na potezu Sarajevo City Centar – Vijećnica. Cilj utrke je kod zgrade institucija BiH gdje je i proglašenje pobjednika.