Rukomet
0

Zuhdija Korkarić: Po običaju smo ispustili pobjedu u posljednjim sekundama

Piše: D. B.
Naša rukometna reprezentacija je odigrala neriješeno (27:27) u Litvaniji protiv domaće selekcije u okviru drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine. Zuhdija Korkarić, pomoćnik selektora Dragana Markovića, smatra kako je presudio nedostatak sreće.

"Mislim da smo u 90 posto utakmice bolji rival, ali popustila nam je koncentracija, nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili i po običaju smo ispustili pobjedu u posljednjim sekundama, to je već treća utakmica kako se to dešava", kaže Korkarić.

Na kraju meča desila se sporna situacija u kojoj je poništen gol našoj selekciji za pobjedu,

"Nismo mogli vidjeti vrijeme. Mi smo reagovali na zvuk sirene, međutim oni kažu da je delegatski stol kasnio sa sirenom, te da je vrijeme isteklo, iako je trebalo biti osam sekundi za na napad, a ne pet. No, opet smo imali šansu da damo gol, ali jednostavno se nije dalo", pojasnio je Korkarić, koji dodaje i kako su naši igrači previše željeli pobjedu.

"Momci su željeli da im se osvete što nismo otišli na Evropsko prvenstvo zahvaljujući Litvancima. Ta utakmica je bila najlošija otkako sam ja tu i selektor Marković, te su naši igrači izgorili u želji da ih nadigramo", izjavio je Korkarić.