Rukomet
51

Vjerni navijači uz naše rukometaše i u posljednjoj utakmici SP-a

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kompanija Centrotours i ove godine obradovala je navijače BiH s organiziranim putovanjima na sportska takmičenja. Oko 50 navijača otputovalo je putem ove kompanije u Katar kako bi bodrilo naše rukometaše koji su se prvi put u historiji bh. rukometa plasirali na to takmičenje.

"Bila su dva programa. Jedna grupa je išla u Dubai gdje su proveli četiri dana i došli su gledati posljednje tri utakmice. Druga grupa je doputovala direktno u Dohu i prisustvovali su svim utakmicama. Imali su dva izleta - razgledavanje Dohe i sjever Katara", rekao je za Klix.ba Adnan Čengić iz Centrotoursa.

Naše navijače koji su prešli više od 3.600 kilometara kako bi bodrili rukometaše najviše su dojmili Skylineri. Nakon avanture u Kataru vjerne navijače reprezentacija BiH očekuju i druga putovanja.

"Organiziramo odlazak na finale Lige prvaka u Berlinu. finale Evropske lige, te utakmice Andora - BiH i Austrija - BiH", dodao je Čengić.

A navijači su oduševljeni onim što su vidjeli.

"Sve što smo do sada vidjeli je za deset. Došli smo iz Srednjobosanskog kantona da zastupamo BiH i doći ćemo i 2022. godine ako ne umremo (smijeh). Centrotours je sve super organizovao i pokazao nam znamenitosti. Što se tiče reprezentacije, dobra je i mlada, ali nama su uvijek sudije krive i ovoga puta jesu. Dali su sve od sebe", rekli su navijači.

Istakli su da su im teško pale suze Malinovića nakon poraza od Tunisa kada nam je svima bilo jasno da je prolaz dalje nemoguć.

"Moja supruga večeras nije htjela doći na utakmicu upravo zbog suza. Plakala je i ona. Bilo nam je baš teško", kazali su.

Inače, u Dohi se ovih dana nalazi oko 300 naših državljana koji svim srcem navijaju tokom utakmica. Riječ je o Bosancima i Hercegovcima koji trenutno žive i rade u Kataru. Oni će i večeras, kao što se vidi na fotografijama, naoružani rekvizitima i pjesmom navijati za naše rukometaše u utakmici koju u 17 sati igraju protiv Hrvatske.