Za četiri godine
0

Velike najave za rukometnu budućnost, u planu je finale na nikad modernijem Bernabeuu

E. K.
Stadion Santiago Bernabeu (Foto: Twitter)
Stadion Santiago Bernabeu (Foto: Twitter)
Njemačka je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu postavila nove standarde kada su pitanju rukometne utakmice budući da su se susreti grupne faze igrali na Merkur-Spiel Areni u Dusseldorfu.

Utakmicu u Dusseldorfu je pratilo rekordnih 53.586 gledalaca, a taj rekord bi mogao potrajati samo do 2028. godine.

Za četiri godine će Evropsko prvenstvo zajednički organizovati Španija, Portugal i Švicarska, a EHF ima plan da dovede finale na nogometni stadion Santiago Bernabeu.

"Trenutno razgovaramo s vodećim ljudima španskog rukometa da bismo finale 2028. godine organizovali na stadionu Santiago Bernabeu", rekao je predsjednik EHF-a Michael Wiederer.

"Mislim da se finale može organizovati na nogometnom stadionu ako su organizatori dovoljno profesionalni i kvalitetni. Santiago Bernabeu zvuči jako dobro", dodao je.

Stadion Real Madrida Santiago Bernabeu se nedavno obnovio i prima 81.000 gledalaca što bi bio nivo više u odnosu na njemačku Dusseldorf.

Projekat renoviranja kultnog španskog stadiona je koštao 400 miliona eura, trajao je tri godine, a najveća razlika je pomični krov.

Novi stadion Santiago Bernabeu (Foto: Real Madrid)
Novi stadion Santiago Bernabeu (Foto: Real Madrid)

Također, stadion se može prilagoditi ostalim sportovima poput košarke, tenisa, rukometa, a čak štaviše, pomenuti sportovi se mogu igrati i istovremeno.