Liga prvaka
0

"Studenti" na startu s grčkim Doukasom

FENA
Rukometaši Bosne Sunce osiguranja susretom s grčkim Doukasom u subotu otvaraju treću sezonu u elitnom evropskom takmičenju - Ligi prvaka.

Trener Bosne Gregor Cvijič na pres-konferenciji je istakao da je u ovom trenutku to najvažnija utakmica za njegovu ekipu te da se ne radi o protivniku kojeg treba potcijeniti.

"Naš cilj je poznat, to je osvajnje šest bodova, odnosno ostvariti tri pobjede, prvu već ove subote kod kuće. Doukas je ekipa koja igra dobar, kolekivan rukomet i sigurno je da ćemo morati dati maksimum da ih pobijedimo", kazao je Cvijič.

Pored grčkog prvaka, "Studenti" će u grupi igrati s najboljom evropskom ekipom i braniteljom naslova - španskim Ciudad Realom i danskim vicepravkom GOG Svendborgom. U konkurenciji ovih ekipa gotovo izvjesno da će se borba za treće mjesto u B-grupi i plasman u Kup pobjednika kupova voditi između našeg i grčkog prvaka.

Susret, koji će se igrati u dvorani "Mirza Delibašić" u 17.30 sati, sudit će Rumuni Sorin-Laurentiu Dinu i Constantin Din, dok će delegat biti Slovenac Stefan Jug.

Raspored utakmica Lige prvaka u B-grupi:

  1. oktobra: GOG Svendborg - Ciudad Real

Bosna - Doukas 12. oktobra: Doukas - GOG Svendborg Ciudad Real - Bosna 18. oktobra: Doukas - Ciudad Real 19. oktobra: GOG Svendborg - Bosna 8. novembra: Bosna - Ciudad Real 9. novembra:

GOG Svendborg - Doukas 16. novembra: Doukas - Bosna Sarajevo Ciudad Real- GOG Svendborg 22. novembra: Bosna - GOG Svendborg 23. novembra: Ciudad Real - Doukas