Rukomet
62

Sadžak: RK Bosna je spremna za početak sezone

Klix.ba
Foto: RK Bosna Sarajevo
Foto: RK Bosna Sarajevo
Rukometaši sarajevske Bosne se pripremaju za prvu ovosezonsku premijerligašku utakmicu protiv ekipe Prijedora, koja je na rasporedu narednog vikenda.

Član Upravnog odbora sarajevskog kluba, Emir Sadžak, koji se nedavno priključio upravljačkoj garnituri Bosne, smatra da su igrači spremni za početak prvenstva.

"Moje angažovanje u Upravnom odboru Bosne je došlo nakon poziva predsjednika Skupštine Kluba, Gordana Muzurovića, mog nekadašnjeg saigrača, a danas dragog prijatelja, da dam svoj doprinos u klubu koji ima ambicije da se ove sezone takmiči za sami vrh ligaške tabele. Igrači su na okupu nešto više od mjesec dana i svi se trudimo da obezbijedimo sve potrebne uslove da ekipa spremna dočeka početak sezone. U prijelaznom roku doveden je veliki broj igrača i većina ih se odlično snašla i uklopila u ekipu i primjetno je da daju svoj maksimum i na treninzima i na pripremnim utakmicama. S druge strane, neki još uvijek nisu ispunili očekivanja i morat će raditi puno više kako bi i u budućnosti nosili Bosnin dres.

U suprotnom, nekima ćemo se morati i zahvaliti, obzirom da vremena baš i nemamo. Došlo je i do smjene na poziciji šefa stručnog štaba, gdje je Zuhdiju Korkarića zamijenio Adem Bašić. To je trener koji iza sebe ima dobre rezultate, kako na igračkom, tako i na trenerskom polju. Odgovara nam stil igre koji on preferira i mišljenja smo da će ova ekipa Bosne sa njim ostvariti zacrtane ciljeve. Također, on je izuzetan čovjek i, na neki način, dijete je rukometnog Sarajeva i vjerujem da smo napravili pravi potez njegovim angažovanjem. Prvu utakmicu igramo već za vikend u Prijedoru, protiv istoimenog protivnika i spremni smo za povratak na teren", kazao je Sadžak.

Sadžak, koji je i sam bivši rukometaš, istakao je da je osnovni cilj vodstva Bosne dugoročna stabilizacija Kluba, uz samo nametanje najvišeg plasmana.

"Protekla sezona je za Bosnu bila veoma teška i dramatična. Sa takmičenjem se startalo bez uprave i novca, pa i bez realnih šansi za samim opstankom Kluba, no angažovanjem bivših rukometaša, mladih nada, entuzijasta, ljubitelja i simpatizera Bosne, uspjelo se ostvariti nemoguće. Taj period je iza nas, ne smijemo se vraćati na njega i danas moramo razmišljati samo o tome kako stvoriti što bolje uslove našim igračima za nadolazeću sezonu. Cilj nam mora biti status stabilnog premijerligaša i, zašto ne reći, borba za sami vrh tabele, što je i realno za očekivati", poručuje član Uprave RK Bosna.

Sadžak posebno apostrofira važnost navijača koje poziva da podrže klub.

"Prošla sezona je ponovo povezala navijače sa Klubom te je Bosna imala ogromnu podršku u svim utakmicama, što nas jako raduje, ali i obavezuje. Navijači su veoma bitan segment postojanja svakog kluba, te im se ovom prilikom i zahvaljujem za pruženu podršku u prošloj sezoni i pozivam ih da i u predstojećoj sezoni zajedno bodrimo i nosimo našu Bosnu ka samom vrhu bh. rukometa, gdje joj je i mjesto. Osvrnuo bih se i na situaciju sa sponzorima, gdje stanje i nije baš idealno. Sponzori su u svakom sportu u našoj zemlji osnov za funkcionisanje i moramo nastojati izgraditi bolju saradnju sa istima. Ja sam došao u klub kako bih pomogao radu našeg rukometnog giganta i sa sobom sam doveo još nekoliko sponzora, kojih mora biti više, a nadam se i da hoće, uz naše dobre ovogodišnje rezultate", govori Sadžak.

Za kraj, Sadžak se osvrnuo i na interes javnosti za nove dresove RK Bosna Sarajevo.

"Nedavno smo predstavili novi dres, dizajniran od strane naše domaće kompanije Hasky Sport, koji je naišao na fantastične komentare i probudio veliku zainteresovanost kod javnosti za isti. Dobili smo veliki broj upita o tome da li će se dresovi naći u prodaji, te, ovim putem, govorim da radimo na tome. Svakako da o ponudi navijačkih artikala odlučuje direktor Švrakić zajedno sa ljudima u Klubu zaduženim za marketing. Kao član uprave, svaku njihovu odluku ću podržati, jer su oni dosad zaista pokazali da svoj posao obavljaju odlično, no više informacija će biti dostupno veoma brzo", kazao je Emir Sadžak.