Problemi za Zeničane
10

Rukometnom klubu Čelik prijeti gašenje

Klix.ba
Foto: RK Čelik
Foto: RK Čelik
Rukometnom klubu Čelik Zenica prijeti gašenje, a putem saopćenja informisali su javnost o problemima s kojima se suočavaju.

"Nakon što je protekle sedmice održan sastanak s gradonačelnikom i gradskom upravom, a na kojem je obećana prijeko potrebna pomoć rukometu u Zenici, konkretno, RK Čelik u pogledu takmičenja u Prvoj ligi FBiH, postignuti dogovor nije ispoštovan. Naime, gradska uprava na čelu s gradonačelnikom obećala je da će do kraja prošle sedmice uplatiti novac potreban za registraciju igrača u sklopu prelaznog rok, ali to se nije dogodilo. Iako smo upozoravali gradonačelnika i njegove saradnike o mogućim scenarijima ako nas grad ne odluči podržati, čini se da su oni svjesno izabrali onaj najgori", stoji u saopćenju.

U klubu smatraju da su dužni informisati javnost kako RK Čelik zbog nezainteresovanosti gradske uprave i gradonačelnika da pomognu njegov rad polako, ali sigurno ide ka gašenju.

"Gradonačelnik se uredno pohvalio na svojoj stranici kako je održao sastanak s Upravom kluba te obećao podršku, koja je izostala. Ponavljamo, mi smo predstavili moguće scenarije ako podrška izostane, a oni su odabrali onaj najgori. Dok su drugi klubovi uveliko počeli s pripremama, mi ne možemo platiti niti registraciju igrača. Gospodo, takav problem nije samo kod nas u rukometu. Na rub gašenja ste doveli sve ekipne sportove u Zenici", piše u saopćenju u kojem je potpisana Uprava RK Čelik.