SP u rukometu
18

Rukometaši Hrvatske ubjedljivo pobijedili Bahrein, ali i dalje im je potrebno čudo za prolazak

H. H.
Detalji s utakmice između Hrvatske i Bahreina (Foto: EPA-EFE)
Detalji s utakmice između Hrvatske i Bahreina (Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju Bahreina rezultatom 43:32 u posljednjem kolu drugog kruga Svjetskog prvenstva i zadržala je minimalne šanse da se plasirala u četvrtfinale.

Hrvatska je prije ovoga meča morala pobijediti Bahrein, a Danska izgubiti od Egipta. Pritom Hrvatska mora nadoknaditi 22 gola lošiju gol-razliku.

S obzirom da su Kauboji slavili 11 razlike, to znači da im večeras treba pobjede Egipta od 11 golova prednosti, a u to je teško vjerovati.

Kod Bahreina Qambar je postigao sedam, a Al-Sayyad i Habib Naser dodali su po šest golova.

Važno je naglasiti da je ovom pobjedom Hrvatska osigurala deveto mjesto, za koje je izgledno da će voditi u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Istovremeno, rukometaši Srbije završili su učešće na Svjetskom prvenstvu pošto su u posljednjem duelu pobijedili Nizozemsku 32:30.

Srbijanci su se nadali čudu i eventualnoj pobjedi od 14 golova razlike, ili kiksu Hrvatske u meču sa Bahreinom, kako bi ušli među deset reprezentacija koje idu u kvalifikacije za Olimpijske igre, ali od toga nije bilo ništa.

Milosavljević je postigao devet, a Pechmalbec šest golova za Srbiju. Baijens i Smits sa šest istakli su se u redovima Nizozemske.