Baraž za SP
16

Rukometaši BiH danas u krcatom Mejdanu protiv Portugala u nemogućoj misiji

E. B.
Foto: RS BiH
Foto: RS BiH
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas protiv Portugala u tuzlanskom Mejdanu igrati revanš meč protiv Portugala za odlazak za Svjetsko prvenstvo 2025. godine.

U prvom susretu u Guimaraesu naša reprezentacija je poražena rezultatom 29:19, te je jasno da je pred izabranicima Damira Doborca nemoguća misija.

No, nada zadnja umire, a toga su i svjesni i Doborac i igrači koji su obećali da će pokušati popraviti utisak iz prvog duela.

"Igramo protiv rivala koji je dosta kvalitetniji u ovom trenutku i to se pokazalo na terenu. I mi radimo na sebi. Bez obzira što nam treba vremena, jer smo kratko zajedno imaju stvari koje nisu potrebne da bi se pokazale na terenu. Svjesni smo svi da nismo bili na najboljem nivou. Pokušavamo koliko je moguće u kratkom vremenu da se regenerišemo i pripremimo za meč. Nadam se da smo svi svjesni da možemo više i da ćemo dati sve od sebe da popravimo utiske iz prvog meča", kazao je selektor Damir Doborac pa dodao:

"Imamo šanse sigurno. U prvom meču smo na početku bili u grču do neke 8. ili 9. minute, te je sve bilo ok do neke 45. minute, ali smo u defanzivnoj tranziciji bili slabiji i to nas je koštalo boljeg rezultata. Apsolutno vjerujem u ove momke, u ovaj odabir igrača, u njihov kvalitet i u sve što posjeduju. I dat ćemo sve od sebe da pokažemo da možemo više", poručio je Doborac.

Očekuje se da će dvorana Mejdan biti krcata, a to je u ovakvim utakmicama izuzetno važno.

Susret Bosna i Hercegovina - Portugal se igra u dvorani Mejdan u Tuzli s početkom u 17 sati uz direktan televizijski prijenos na Face TV, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.