Za mnoge neshvatljivo
0

Najskuplji igrač Arsenala iznenadio sve onim što jede prije svakog meča: Promijenilo mi je igru

D. P.
Foto: Instagram/Declan Rice
Foto: Instagram/Declan Rice
Najskuplji nogometaš u historiji Arsenala Declan Rice u razgovoru za časopis Men's Health otkrio je šta konzumira prije svake utakmice i prilično je iznenadio fanove.

Ovaj 25-godišnjak prošlog ljeta postao je najskuplji igrač u historiji Arsenala jer su ga Topnici doveli za oko 120 miliona eura iz West Hama. Sjajni veznjak se odmah nametnuo i u prvoj sezoni pokazao da ekipa iz sjevernog Londona nije pogriješila što je izdvojila rekordan novac za njegovo dovođenje.

Rice je u razgovoru za Men's Health otkrio kako mu visokokalorični palačinci pomažu da pruža bolje partije na terenu te da je to naučio otkako je došao u Arsenal.

"Pojedem četiri palačinke prije utakmice, prelivene sirupom ili medom. Kunem se Bogom, to je najbolja stvar. Kada sam došao u klub, mogao sam vidjeti igrače Arsenala kako ih jedu i pomislio sam 'Šta se ovdje događa?'. Ali iskreno, to je promijenilo moju igru", rekao je Rice i objasnio da i on nije svjestan zašto su dobri:

"Ne razumijem nauku koja stoji iza toga, šta se nalazi u njima ili nešto slično, ali daje mi tako visok energetski poticaj. Mislim da je to razlog zašto mogu toliko trčati na terenu. Ako igramo u 17:30, mislim da ih pojedem i osam taj dan", dodao je.

Rice je odigrao ključnu ulogu u Arsenalovoj borbi za titulu u Premier ligi, ali je na kraju ostao "kratkih rukava" jer je Manchester City osvojio trofej s dva boda više pobjedom nad West Hamom u posljednjem kolu.