Rukomet
30

Nikola Prce za Klix.ba: Prolazak u drugi krug SP bio bi ogroman uspjeh

Piše: A. D.
Nikola Prce (Foto: Klix.ba)
Nikola Prce (Foto: Klix.ba)
Nikola Prce jedan je od najvažnijih Zmajeva u selekciji Dragana Markovića. Hercegovac koji je dao veliki doprinos u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kao i svi saigrači raduje se prvim pripremama za veliko takmičenje.

"Trenutno ne treniram jer sam povrijedio zglob. U ponedjeljak ću raditi magnetnu rezonancu nakon koje će biti jasno o čemu se radi. Nadam se da nije ništa ozbiljno“, riječi su kojima je Prce započeo razgovor za Klix.ba.

"Svi s nestrpljenjem čekamo kraj sezona u klubovima i dolazak u Mostar na pripreme. Drago mi je što je baš Mostar jer se prethodno nikad nismo pripremali u Hercegovini“, dodao je Prce.

Ambicije i ciljevi u Kataru su jasni.

"Imamo solidnu grupu. Neće biti lako, ali se sa svim protivnicima može igrati. Iran ne smijemo podcijeniti jer nisu naivni, a sa Hrvatima možemo igrati. Austrija, Makedonija i Tunis su šansa za nas. Ako bismo prošli u drugi krug to bi po meni bio nevjerovatan uspjeh“, stav je Nikole Prce.

U grupu najvećih favorita za osvajanje naslova prvaka svijeta Nikola ubraja četiri selekcije.

"Danska, Španija, Francuska, i možda Hrvatska, mada smatram da Hrvati nisu kvalitetni koliko ove ostale tri selekcije koje sam spomenuo“, smatra Nikola.

I kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Zmajevi su otvorili na željeni način.

"Na pravom smo putu jer odlučujemo sami o svojoj sudbini. Sa pobjedama nad Bjelorusijom i dva puta nad Litvanijom bismo bili na Evropskom prvenstvu što bi također bio veliki uspjeh nakon nastupa u Kataru. Meč u Bjelorusiji je bio čudan, imali smo pobjedu u džepu, pa smo u zadnjem napadu spašavali bod, ali sve u svemu ne treba biti nezadovoljan jer bismo bod uoči utakmice sigurno svi prihvatili. Sa Dancima je bilo teško, ali smo se nekako nosili. Da je igrao Ivo smatram da bismo i na toj utakmici bolje prošli“, zaključio je Prce.