Rukomet
17

Marković: Prcin oporavak je popravio atmosferu pred Iran

Piše: A. D.
Detalj sa treninga naše reprezentacije
Premijerni meč rukometne reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Kataru sve je bliže.

Izabranici Dragana Markovića danas su obavili trening u spektakularnoj dvorani Lusail u kojoj će predstojeće Svjetsko prenstvo biti otvoreno i zatvoreno. U veleljepnoj dvorani svoj prvi meč igrati će i naši reprezentativci.

"Utakmica protiv Irana jedna je od historijskih za bh. rukomet. Prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u historiji države veliki je motiv i za mene i za moje igrače“, izjavio je selektor Marković te pohvalio zdravstveni bilten i atmosferu u našem taboru.

"Prce se potpuno opravio. Dijagnoza iz Poljske je bila lažna, odnosno ligamenti nisu popucali, već napukli zbog čega se jako brzo oporavio. Atmosferu je zahvaljujući tome odmah mnogo bolja. On nije spreman za cijeli meč, ali dvadeset minuta u oba smjera može odigrati na visokom nivou“, dodao je bh. selektor.

Marković je prvog protivnika detaljno izanalizirao.

"Ništa nismo prepustili slučaju. Iran smo kao i ostale protivnike detaljno prostudirali. Radi se o kvalitetnoj selekciji koja je dosta mlada i koja je igrala zapaženo na turnirima pred Svjetsko prvenstvo. Imaju neke probleme jer stariji igrači koji igraju za njihovog prvaka nisu pristali igrati na Svjetskom prevnstvu“, kazao je Marković.

Cilj bh. reprezentacije u Kataru je jasan.

"Grupa je izuzetno teška. Drugi krug bio bi još jedna senzacija, ali smo po to došli. Nama cilj nije ovdje samo igrati, već i nešto napraviti“, zaključio je Marković.