Selektor Hrvatske
88

Lino Červar: Ovo nije neuspjeh, rekao bih da je realno stanje

H. H.
Iskusni stručnjak je već nakon poraza u prošlom kolu od Argentine najavio povlačanje (Foto:AFP)
Iskusni stručnjak je već nakon poraza u prošlom kolu od Argentine najavio povlačanje (Foto:AFP)
Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što je doživjela katastrofalan poraz od Danske rezultatom 38:26.
Iako su izabranici Line Červara imali sve u svojim rukama i odlučivali su sami o svojoj sudbini nakon pobjede Katara protiv Argentine, na kraju su neslavno okončali nastup na SP

"U prvom poluvremenu smo dobro igrali, obrana nije bila toliko jaka, ali mislim da smo dobro izdržali. Kasnije je ponestalo snage i nije išlo. Čestitam momcima, trudili su se mnogi i oni koji su manje igrali su bili dobri, ali realno je da je Danska jednostavno bolja", rekao je Červar nakon meča, dodavši:

"Nije ovo neuspjeh, rekao bih da je ovo realno stanje. Ja bih samo rekao nešto. Kad volim nekoga ko nas voli, to nije nekakva zasluga. Mi bismo trebali voljeti čovjeka koji nas ne voli. To su ljudi koji nas žele poniziti i minimizirati, ali mislim da to nije dobro. Ja sam u životu volio ljude koji su me mrzili i zato sam postao bolji. Ne može nam biti bolje bez milosrđa, ono je bitno za našu budućnost. Moram poslati poruku svima. Moramo proizvoditi velike talente i uložiti vrijeme da dođu novi igrači koji će nositi reprezentaciju. Moramo više ulagati u proizvodnju velikih igrača. Koristim priliku da se zahvalim svim ljubiteljima rukometa koji su tolikih godina podržavali reprezentaciju. Naravno da bih bio sretniji da sam otišao s velikim rezultatom. Međutim, to je život, u 47 godina karijere sam osvojio sve što sam mogao i sada ću odmarati malo pa se opet vratiti rukometu", kazao je Červar.

Podsjetimo, iskusni stručnjak je već nakon poraza u prošlom kolu od Argentine najavio povlačenje s mjesta selektora rukometne reprezentacije Hrvatske, a meč s Danskom bio je posljednji na klupi Kauboja za Červara koji je sa Hrvatima bio svjetski i olimpijski šampion.